az egykori Őri fogadó területén

2018.06.27. 07:00

Avatás előtt az új látogatóközpont Őriszentpéteren

Egyre gyakrabban kérdezték a településen élők: mi épül itt az egykori Őri fogadó területén? A kérdésre az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság azzal válaszolt, hogy meghívta az érdeklődőket az épületegyüttes avatás előtti megtekintésére.

Tersztyánszky Krisztina

Markovics Tibor és Kovács-Mesterházy Viktória a kiállításon Fotó: SzP / VN

 

Markovics Tibor és Kovács-Mesterházy Viktória a kiállításon Fotó: SzP / VN

Bárki eljöhetett kedden, hogy megnézze a régi épületben kialakított Natura 2000 Látogatóközpontot, a Tourinform irodát és az ajándékboltot, be lehetett pillantani az új szárnyba is, amelyben már berendezték a központ irodáit. Az igazgatóság munkatársai körbekalauzolták a látogatókat, elmesélték az építkezés történetét, az előzményekről, a szervezet létrejöttéről és az azóta végzett munkáról is beszámoltak. Sokan éltek a felkínált lehetőséggel, több mint százhúszan sétáltak körbe, és mindenki elismeréssel szólt az igényes környezetről. A hivatalos átadó pénteken 10 órakor kezdődik, erre várják dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkárt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában