MÁTRAFÜRED

2018.06.13. 21:35

Az alpannonia túraútvonalat népszerűsítették a Mátrában

Négyezer túrázónak népszerűsítették az Írottkő Natúrparkért Egyesület munkatársai az osztrák–magyar határon átívelő alpannonia túraútvonalat a hét végén.

VN

A Mátrából is idecsalnák a turistákat Fotó: Írottkő Natúrpark

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület munkatársai és önkéntesei az elmúlt hét végén a lehető legjobb célközönség számára mutathatták be az alpannonia túraútvonalat. A mátrai túranapon ugyanis a hajnali vihar ellenére négyezren regisztráltak öt különböző távon. A legbátrabbak az ötven kilométeres szakaszt választották a Kékes és Galyatető meghódítására, csaknem ezren próbálták ki magukat a 25 km-es túrán, a legnépszerűbb azonban a 13 km-es táv volt, amelynek kétezer idős, fi atal és gyermekes család vágott neki. Az idén a kisebb gyerekek és családjaik számára a korábbi évek tapasztalatai alapján hét kilométeres, játékos állomásokkal színesített ösvényt jelöltek ki Kölyöktúra néven, de az egészen kicsikre is gondoltak az egy kilométeres Törptúra kialakításával

A Mátrából is idecsalnák a turistákat Fotó: Írottkő Natúrpark

A beérkező bakancsosokat a szervező standjai mellett az Írottkő Natúrpark megállító táblái fogadták olyan csalogató feliratokkal, hogy: „Teljesítetted már?” vagy: „Hagyd nálunk a lábnyomodat! Túrázz velünk a Kőszegi-hegységben!” Az alpannonia-sátor alatt praktikus információkat kaphattak az osztrák–magyar túraútvonalról. A totó kitöltői pedig kisebb-nagyobb ajándékkal gazdagodhattak, a szerencsésebbek termoszt vagy táskát, mappát, összecsukható túrapoharat nyertek. A túra térképét és egyben pecsételőfüzetét magukkal vitték az ország minden részéből érkező túrázók, hogy megtervezhessék következő kirándulásukat a Kőszegi-hegységbe vagy aktív nyaralásukat az alpannonia útvonalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában