Csepreg

2018.06.04. 07:00

Döntött a csepregi önkormányzat: Maradnak az adótarifák

A legutóbbi testületi ülésén döntött az önkormányzat arról, hogy nem változik az adó mértéke. Megindították a beszerzéseket az Esély Otthon pályázat megvalósításához.

Merklin Tímea

Polgármesteri, rendőrségi, tűzoltósági beszámolók is elhangzottak az ülés 21 napirendi pontja között. A helyi adóztatás felülvizsgálata során nem tartották indokoltnak a változtatást, így maradnak az építmény- és telekadó, a kommunális és idegenforgalmi adó, az iparűzési és települési adó eddigi tarifái. Döntés született az EFOP Esély Otthon kivitelezőjének és szakmai szolgáltatásának kiválasztására irányuló beszerzések megindításáról.

Göncz Szabolcs tűzoltóparancsnok beszámolója a múlt évi munkáról a testületi ülésen Fotó: Koszorú Mihály

Ennek lényege a „csepregi életpályamodell”, bázisa a Széchenyi tér 26. szám alatti épületben kialakítandó három lakás. A helyi humánerőforrás-hiányt kívánják így orvosolni, hiányszakmák az óvónő, a turisztikai menedzser, a pályázati referens. Szeretnének fémmegmunkálási ismeretekkel rendelkező helyi fiatalokat képezni, támogatni, hogy Csepregen helyezkedjenek el. A megvalósításhoz öt szervezettel kötöttek együttműködési megállapodást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában