újraélesztés

2018.06.13. 07:00

Életmentő műszert kaptak a sárvári mentők

A jövőben egy új, ötmillió forint értékű, korszerű mellkaskompressziós készülék segíti a sárvári mentők munkáját.

Pajor András

Szabó Zoltán, a sárvári mentőállomás vezetője mutatja be a készüléket Fotó: Pajor András

A sárvári mentőállomás a megyében másodikként kapta meg az életmentő eszközt. A mellkasi kompressziós rendszer a kézzel végzett szívmasszázzsal kapcsolatos problémák kiküszöbölésére szolgáló hordozható eszköz. A készülék külső szívkompresszió végzésére szolgál olyan betegek esetében, akinél hirtelen szívmegállás lépett fel. – Az eszköz folyamatos és megbízható mellkasi összenyomást végez, emellett előnye, hogy használatával egy ember felszabadul a mentőegységből, így végezheti a többi életfontosságú beavatkozást – mondta Szabó Zoltán mentőtiszt, a sárvári mentőállomás vezetője.

Szabó Zoltán, a sárvári mentőállomás vezetője mutatja be a készüléket Fotó: Pajor András

Az eszköz további előnye, hogy szállítás közben is képes végezni az újraélesztéshez szükséges mellkasnyomást. Szabó Zoltán kiemelte: a mentőállomás eszköz- és járműparkja modern, nem marad el a nyugat-európai színvonaltól sem. Nemcsak a mentőállomás, a város is bővelkedik újraélesztő készülékekben. Legutóbb Rábasömjénben adtak át egy félautomata defibrillátort. A városrészben ez a második, Sárváron pedig összességében már tizenhét újraélesztő készülék érhető el rosszullét esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában