Markusovszky-kórház

2018.06.15. 21:08

Eszközök is segítik az ápolói munkát Szombathelyen

Gazdagodott a Markusovszky-kórház ápolási eszközparkja: egy nagyobb fejlesztési projekt első lépéseként 92 új betegágyat szállítottak az intézménybe.

Tóth Kata

A betegek ápolását érintő fejlesztésről számolt be pénteken prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky-kórház főigazgatója. Az egységes ápolási eszközpark kialakítása elnevezésű projekt első ütemének részeként 80 elektronikusan mozgatható, multifunkcionális ápolási ágy, 12 intenzív ágy, valamint a hozzájuk tartozó infúziós állványok, matracok és kórházi textíliák, továbbá antidecubitus matracok érkeztek a kórházba – az utóbbiak megakadályozzák, hogy felfekvések alakuljanak ki a bőr felszínén. Jutott az ágyakból a belgyógyászati osztályokra, az általános sebészetre, az idegsebészeti, az ortopédiai, a neurológiai és a sürgősségi osztályra. A főigazgató hozzátette: fontosnak tartják az ápolóképzést is. Ápolói életpályamodell indult el, amely hosszabb távon zárkóztatja fel a szakmát. Lényeges az ápolók lakhatási körülményeinek javítása is: nemrég nővérszállót adtak át, a közeljövőben pedig nővérotthont alakítanak ki húsz minigarzonnal.

A celli Talabér Ferencné kényelmesnek találja az új ágyat. Hende
Csaba és Puskás Tivadar kíván jobbulást Fotó: Unger Tamás

Dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, országgyűlési képviselő a jövő évi költségvetés számaira utalt köszöntőjében: az egészségügyre szánt források több mint 100 milliárd forinttal növekednek. Elmondta: a mostani ágybeszerzésen kívül jelentős a másik projekt is, amely az elkötelezett egészségügyi szakemberek megtartása, az elvándorlás megelőzése érdekében új nővérszálló építésével fejleszti az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit.

Az ápolók vannak közvetlenül kapcsolatban a betegekkel, a munkájuk meghatározza a gyógyulás lehetőségét, esélyét – a modern, új eszközök megkönnyítik a munkát, a gyógyulást segítik, mondta dr. Puskás Tivadar polgármester.

Limbach Viktor, az ÁEEK Nyugat-dunántúli Térségi Igazgatóságának főigazgató-­helyettese a kórház menedzsmentjének a projektben való részvételhez, dr. Hende Csabának és dr. Puskás Tivadarnak a támogatásért mondott köszönetet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában