2018.06.24. 12:00
Főzőverseny Egyházasrádócon: Slambuctól a nyúlpörköltön át egészen a vadszeletekig
Népszerű volt a gasztronómiai kihívás: 16 csapat mérette meg magát a Falurészek Egyházasrádócért Egyesület idei főzőversenyén.
Tavaly első, idén harmadik lett a helyi faluszépítő egyesület Fotó: a szervezők
Volt mit kóstolni a zsűrinek és a csapattagoknak a GasztroRádóc megmérettetésen: készült például pásztortarhonya, lubi pecsenye nemzetiszínű galuskával, szüreti pörkölt, slambuc, kuszkusz royal, vadszeletek tejszínes vargányamártással, nyúlpörkölt sós kürtőskalácsban, harcsapaprikás is.
A zsűriben Harangozó Bertalan kormánymegbízott elnökölt – nem volt könnyű dolga neki és a többi ítésznek sem. Végül a kapros-túrós galuskával tálalt harcsapaprikás győzött: az Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata főztje vitte el a prímet. A második helyen a polgárőrök végeztek: egy komplett menüt tálaltak, vaddisznópörköltet készítettek dödöllével, sült hússal és tökös-mákos rétessel. Harmadik lett a tavalyi győztes, az Egyházasrádóci Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület. Most sült vadszeleteket kínáltak tejszínes vargányamártással és zsemlegombóccal. A zsűri különdíjast is hirdetett: az Önkéntes Tűzoltó Egyesület „senior” csapata kapta a külön elismerést, ők vörösboros marhapörköltet készítettek erdei gombával és hercegnő burgonyával. Amíg a felnőttek a gasztronómiai kihívással voltak elfoglalva, addig a gyerekek a mesesarokban és a kézműves kuckóban szórakozhattak.
Az idei volt a harmadik GasztroRádóc megmérettetés – lesz folytatás.