Falurészek Egyházasrádócért Egyesület

2018.06.24. 12:00

Főzőverseny Egyházasrádócon: Slambuctól a nyúlpörköltön át egészen a vadszeletekig

Népszerű volt a gasztronómiai kihívás: 16 csapat mérette meg magát a Falurészek Egyházasrádócért Egyesület idei főzőversenyén.

VN

Tavaly első, idén harmadik lett a helyi faluszépítő egyesület Fotó: a szervezők

Volt mit kóstolni a zsűrinek és a csapattagoknak a GasztroRádóc megmérettetésen: készült például pásztortarhonya, lubi pecsenye nemzetiszínű galuskával, szüreti pörkölt, slambuc, kuszkusz royal, vadszeletek tejszínes vargányamártással, nyúlpörkölt sós kürtőskalácsban, harcsapaprikás is.

Tavaly első, idén harmadik lett a helyi faluszépítő egyesület Fotó: a szervezők

A zsűriben Harangozó Bertalan kormánymegbízott elnökölt – nem volt könnyű dolga neki és a többi ítésznek sem. Végül a kapros-túrós galuskával tálalt harcsapaprikás győzött: az Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata főztje vitte el a prímet. A második helyen a polgárőrök végeztek: egy komplett menüt tálaltak, vaddisznópörköltet készítettek dödöllével, sült hússal és tökös-mákos rétessel. Harmadik lett a tavalyi győztes, az Egyházasrádóci Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület. Most sült vadszeleteket kínáltak tejszínes vargányamártással és zsemlegombóccal. A zsűri különdíjast is hirdetett: az Önkéntes Tűzoltó Egyesület „senior” csapata kapta a külön elismerést, ők vörösboros marhapörköltet készítettek erdei gombával és hercegnő burgonyával. Amíg a felnőttek a gasztronómiai kihívással voltak elfoglalva, addig a gyerekek a mesesarokban és a kézműves kuckóban szórakozhattak.

Az idei volt a harmadik GasztroRádóc megmérettetés – lesz folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában