hamar kiderült

2018.06.26. 08:49

Hamis rendszámot szerelt a kocsijára – Zalában bukott le a vasi férfi

Még a hétvégén igazoltatták a szomszédos megyeszékhelyen a gyöngyösfalui autóst, pechjére, hiszen hamar kiderült, hogy nem stimmelnek az autója rendszámtáblái.

Bakos Ágnes

A gyöngyösfalui férfit Zalaegerszegen, a Kaszaházi utcában ellenőrizték a rendőrök még vasárnap. Kiderült, hogy forgalomból kivont, osztrák honosságú autóját saját maga „hozta forgalomba”, azzal, hogy német ideiglenes rendszámokat szerelt fel a kocsira.

A járőrök lefoglalták a rendszámtáblákat, előállították a vasi sofőrt, akivel szemben egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett alapos gyanújával indult büntetőeljárás.

Zala megyében egyébként a vasi autós előállítása napján két másik, hasonló esettel is volt dolga a rendőröknek, ezért felhívják a figyelmet, hogy akár három évig terjedő szabadságvesztést kockáztat, aki egyedi azonosítójelet eltávolít vagy meghamisít, sőt akkor is, ha „csak” használja a hamis vagy hamisított azonosítóval felszerelt autót.

Kiemelt illusztráció: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában