a hosszú házasság két titka

2018.06.26. 15:37

Hetven éve házas a kondorfai pár – Elárulták a titkukat

Különleges ünnepet ültek Kondorfán június elején. 70. házassági évfordulóját ünnepelte Józsa Rezső és felesége, Ilus mama.

Gulyás Regina Olimpia

Egy emberöltőt leéltek együtt Fotó: Olvasó

 

Egy emberöltőt leéltek együtt Fotó: Olvasó

Dédunokáik Tamás és Bálint, valamint unokájuk, Andrea körében ünnepelték kegyelmi lakodalmukat. Közösen adtak hálát Istennek, hogy hét évtizeden át szeretetben tudtak élni egymással.

Arról is megkérdeztük őket, mi a hosszú házasság titka. Szerintünk két dolgon múlik. Ahhoz, hogy megérjék ezt a szép kor, egészségesen kell élni. Csak a háztájiban megtermelt zöldségeket és gyümölcsöt fogyasztották mindig, s ma is példás gondossággal művelik a konyhakertjüket. Fontosnak tartják az aktív életet is, mindig sokat dolgoznak. Annak, hogy kegyelmi lakodalmukat ünnepelhetik, a másik feltétele a szeretet és a tisztelet egymás felé. Ebben az is segített, hogy mindig hívő, templomba járó emberek voltak.

Unokájuktól, Szabóné Józsa Andreától azt is megtudtuk, hogy délutáni pihenés gyanánt a Vas Népét olvasgatják. Sok boldogságot kívánunk nekik e különleges esemény kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában