mindenki örömére

2018.06.11. 09:23

Köszönet a mentők ünnepén Celldömölkön

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Vas Megyei Mentők Napját - ismét Celldömölkön.

GYURICZA IMRE

Kovács Ferenc, Marics Sándorné, Söptei Józsefné és Köcse Tamás Fotó: Gyuricza Imre

Évente más vasi település ad otthont a mentők ünnepének, harmadszorra volt házigazda Celldömölk. Kiállításmegnyitóval kezdődött a prog-ram, ahol az érdeklődők a legrégebbi és legkorszerűbb eszközökkel ismerkedhettek. Ünnepi ülés követte a megnyitót, miközben a KMKK előtti téren a gyerekek dolgoztatták meg a mentőautók szirénáját. Fehér László polgármester beszédében kitért az önkormányzat és a mentőszolgálat legutóbbi, legjelentősebb projektjére, a 11 éve átadott új celldömölki mentőállomásra. Dr. Csató Gábor főigazgató diavetítéssel egybekötve ismertette a szolgálat 1887-ben kezdődött tevékenységét. Bemutatta a Wake up című imázsfilmet, amely 100 bpm ütemű, és így pontosan megfelel az újjáélesztéshez szükséges mellkasnyomás ütemének.

Kovács Ferenc, Marics Sándorné, Söptei Józsefné és Köcse Tamás
Fotó: Gyuricza Imre

Dr. Lórántfy Mária régiós igazgató elmondta: az 1948 óta egységes állami mentőszolgálat egyedülálló a világon. Hozzátette: a régió három megyéjében 29 mentőállomás, 88 gépkocsi és 850 dolgozó teljesít mindennapos szolgálatot. Homlok István, a celldömölki mentőállomás vezetője hangsúlyozta: a városban létesült annak idején a megye első mentőállomása.

Az ünnepség végén Kovács Ferenc, a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány elnöke Dr. Brutscher József-emlékérmet adott át Marics Sándornénak és Söptei Józsefnének, akik az Együtt Celldömölk Városért Egyesület vezetőiként, aktivistáikkal, Kemenesalja polgáraival együtt sokat tesznek a mentésügy fejlesztéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában