50

2018.06.02. 09:00

Sárvári bélyeg jelent meg a jubileumra

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője 2017-ben kezdeményezte, hogy Sárvár várossá avatásának 50. évfordulója alkalmából idén a Magyar Posta bélyeget adjon ki a településről. A város előtt tisztelgő bélyeg tegnap jelent meg.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő kezdeményezte a Magyar Postánál a születésnapi sárvári bélyeg kibocsátását Fotó: Ohr Tibor

A Magyar Posta alkalmi bélyegsorozatot indít tájak, városok témában. A sorozat első három címletének egyikét a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Sárvárnak szentelték. A bélyegsor Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 150 ezer példányban. A bélyegen a város jelképe, a Nádasdy-vár látható. Az első napi borítékon a sárvári fürdő szabadtéri medencéi szerepelnek, az alkalmi bélyegző alapjául a városcímer stilizált rajza szolgált.

Ágh Péter országgyűlési képviselő kezdeményezte a Magyar Postánál a születésnapi sárvári bélyeg kibocsátását Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter elmondta: – A várossá avatás 50. évfordulóját Sárvár számára több fejlesztés teszi emlékezetessé, hiszen átadhattuk a Hild parkot, épül a multifunkcionális sportcsarnok és kulturális központ, a Zene Háza alapkövét is lerakhattuk, emellett a város több pontján zajlanak beruházások. Mindezen túl szükség van olyan kezdeményezésekre, melyek rávilágítanak, hogy a sárváriak büszkék a városukra és olyan jóleső visszaigazolásokra is, amikor az ország mutatja meg, hogy büszke Sárvárra. Számos fejlesztési támogatás már ezt üzente, azonban most a maga művészi kidolgozásában a Magyar Posta által kiadott bélyeg megjelenése is ezt üzeni mindnyájunknak szimbolikusan.

A sárvári önkormányzat az évfordulós programsorozatban később a városban is bemutatja az új bélyeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában