Találkozó

2018.06.03. 16:48

Spanyolul beszélők előnyben! – Havonta terveznek találkozót Szombathelyen

Először gyűltek össze Szombathelyen mindazok, akiknek így vagy úgy, de köze van a spanyol nyelvhez, a "spanyol alapú" kultúrá(k)hoz. Azt tervezik, hogy havonta tartanak ismétlést, nem csak spanyol anyanyelvűekkel.

Ölbei Lívia

Fotó: Unger Tamás

Az úgy van, hogy ha ketten megállnak beszélgetni Szombathelyen, és egy harmadik meghallja: spanyolul folyik a diskurzus, biztos odalép hozzájuk és bekapcsolódik a beszélgetésbe.

Fotó: Unger Tamás

A gyönyörű – persze ezerféleképpen megszólaló – spanyol nyelv a titkos kód, a kapocs. Így kerülhet kapcsolatba az argentin German – aki ráadásul szlovén feleségével érkezett Szombathelyre – mondjuk az uruguayi Sergióval: aki pedig évek óta itt él, mert szombathelyi a felesége, Lívia. És ők mindannyian körülbelül így ismerkedhetnek meg a chilei Silviával meg a perui Mariával (Mary-vel).

Fotó: Unger Tamás

Van persze még egy – vagy kettő -, nem is annyira titkos jelszó: a muzsika és a szerelem. Mert a Szombathelyen otthonra talált spanyol anyanyelvűeket többnyire a szerelem hozta ide, a szerelmet pedig mi más, mint a spanyolos, latinos zene fejezi ki a legpontosabban. A latin zene – maga a szerelem. És akkor a szombathelyi „spanyolos klub” kulcsfigurája nem lehet más, mint a dominikai Ruben La Voz, aki hangjával, gitárjátékával, világslágerekkel és saját dalokkal mutatja meg, hogy milyen a hamisítatlan és hamisíthatatlan latin lélek. Nem kell mondani, hogy a – Hilda nevű – szerelem röpítette ide a világ másik végéből. Az első spanyol klub legfőbb témája éppen Ruben vadonatúj, Ausztriában (Bécsben) megjelent lemeze: „Himnos al Amor” – Himnusz a szerelemhez.

Fotó: Unger Tamás

A csapat azt tervezi, hogy ezentúl havonta lesz „klubfoglalkozás”, ahova természetesen mindenkit várnak, aki érdeklődik a spanyol nyelv, a latin életérzés iránt. Már most sokan tanulnak Szombathelyen spanyolul – és ez az alkalom nyelvgyakorlásnak sem utolsó, az egyéb ismeretterjesztő, szórakoztató programokról nem beszélve. Addig is: aki beszél – vagy szeretne beszélni – spanyolul, hegyezze a fülét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában