köszöntötték őket

2018.06.07. 19:20

Szilárdan megalapozták a tudást munkájukkal a gotthárdi tanárok

A tanév végének közeledtével, a pedagógusnap alkalmából ünnepélyesen köszöntötték a városban dolgozó tanárokat, tanítókat és óvodapedagógusokat. Több kitüntetés is gazdára talált.

TERSZTYÁNSZKY KRISZTINA

A tanév kiváló pedagógusai: Kiss Eszter (Arany iskola), Lászlóné Király Tünde (Széchenyi iskola), Pável Tamás (Vörösmarty gimnázium) Soós János (Takács Jenő Zeneiskola), Bedics Sándor (III. Béla szakközépiskola) Fotó: Molnár Piroska

Huszár Gábor polgármester köszöntőjében így méltatta az oktató- és nevelőmunkában részt vevő szakembereket: a tudás alapját önök rakják le, amelyre később mindig lehet még építeni. A továbbiakban kiemelte:

- Annak ellenére, hogy 2017 óta már csak az óvodában látunk el fenntartói feladatokat, Szentgotthárd önkormányzata az iskolákat sem

felejtette el. Továbbra is kiemelten fontosnak tartjuk azokat a fejlesztéseket, amelyekkel a város oktatási intézményeinek tanulóit és a pedagógusok munkáját segíthetjük. A SZEOB Játékvár Óvoda bővítése új tornaszobával, közösségi szobával lassan elkezdődik. Sikeres volt az Arany iskola energetikai pályázata, hőszigetelés, nyílászárócsere és napelemes rendszer telepítése valósul meg. Pályáztunk a gimnáziumi tornacsarnok energetikai felújítására, a Széchenyi iskolai tornacsarnok III. ütemű felújítására, illetve ugyancsak itt a főzőkonyha felújítására.

A tanév kiváló pedagógusai: Kiss Eszter (Arany iskola), Lászlóné Király Tünde (Széchenyi iskola), Pável Tamás (Vörösmarty gimnázium)
Soós János (Takács Jenő Zeneiskola), Bedics Sándor (III. Béla szakközépiskola) Fotó: Molnár Piroska

A polgármester a képviselő-testület döntése alapján három pedagógusnak adta át a Szentgotthárd Közoktatásáért Díjat töretlen lendületű, magas színvonalú és példaértékű munkájáért: Bartakovics Ilona óvodapedagógusnak, Herczegné Eszes Ilonának, az Arany János Iskola tanítójának és Jandrasits Józsefnének, a Széchenyi István Általános Iskola pedagógusának.

Díszoklevél a nyugdíjasoknak

A város öt nyugdíjas pedagógusa részesül díszoklevélben. Herczeg Katalin részére a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Tanárképző Főiskola jogutódja, Pintér Ferencné, Csuk Béláné és Právecz Antalné részére a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara, a Soproni Óvónőképző Intézet jogutódja adományoz arany díszoklevelet. Molnár Józsefnének gyémánt díszoklevelet adományoz az Eötvös Loránd Tudományegyetem, mint a Kőszegi Állami Tanítóképző Intézet jogutódja.

Öten vehették át az önkormányzat elismerését, A 2017/2018-as tanév pedagógusa Szentgotthárdon címet: Kiss Eszter, az Arany János iskola, Lászlóné Király Tünde, a Széchenyi István iskola, Pável Tamás, a Vörösmarty gimnázium, Soós János, a Takács Jenő Zeneiskola és Bedics Sándor, a III. Béla Szakközépiskola tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában