Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

2018.06.21. 09:00

Színes ünnepi kavalkád Felsőőrön

Nagyszabású, színes kavalkáddal ünnepelte alapításának ötvenedik évfordulóját a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület a Városi Parkban vasárnap.

VN

Megtelt a városi park a jubileumon Fotó: volksgruppen.orf.at

A Burgenlandi Magyar Kultúr egyesület jubileumi rendezvényén megtelt a felsőőri Városi Park, nemcsak az egyesület tagjaival, hanem barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel, a magyar népcsoport képviselőivel. A rendezvényen az egyesület csoportjai – köztük a „Játékos magyar gyermekóra” résztvevői, a néptáncscsoport, a Virgonc Gyermek Néptánccsoport, a Csörge Népzenei Együttes, a Szélforgók Gyermek Népzenei Együttes és az Énekkör – bemutatták tudásukat és tehetségüket, és a magyar kultúra népzenei és néptánchagyományai iránti elkötelezettségüket.

Megtelt a városi park a jubileumon Fotó: volksgruppen.orf.at

Zsótér Írisz, az egyesület elnöke üdvözölte az ünneplőket. – Nem kevés idő, hogy már ötven éve működik az egyesület, két generáción keresztül tevékenykedünk már a magyar kultúráért, a magyar népcsoportért itt Burgenlandban – mondta. Rosner Georg, Felsőőr polgármestere és Drobits Chistian tartományi parlamenti képviselő is köszöntötte a kultúregyesületet a jubileum alkalmából – hangsúlyozták a magyar népcsoport fontosságát Burgenland életében. Az ünneplők mindannyian egyetértettek: a magyar kultúra identitásuk része, amelyet szeretnének a gyermekeikre hagyományozni. A mulatozás estig folytatódott, a zenét a szombathelyi Meggie’s Crew szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában