600. évforduló

2018.06.05. 16:12

Tizedszer volt Sey családi találkozó Sében

A Sey család leszármazottai május 26-án immár tizedik alkalommal tartották családi találkozójukat a névadó falu, Sé Faluházában. Az idei év nevezetessége, hogy címeres levelük kibocsátásának 600. évfordulója is erre az évre esik.

VN

A találkozón 26 családtag, illetve leszármazó vett részt. A családtagok Baksáról, Budapestről, Győrből, Nagykanizsáról, Paksról, Pécsről, Sopronból és Ausztriából érkeztek.

A találkozót megtisztelte Sörös István, a község jelenlegi polgármestere és felesége, valamint Janzsó László, a község egykori elöljárója. A találkozó tíz órakor a polgármester rövid köszöntőjével kezdődött. Az elmúlt két év eseményeiről Sey Gábor számolt be.

Megemlékeztek a múlt év végén elhunyt dr. Sey Ottó egyetemi tanár, biológusról és Sej Gáborról, aki a közelmúltban hunyt el Kapuvárott 47 éves korában. Örömmel és elismeréssel nyugtázták a Séi Közös Önkormányzati Hivatal falára festett, a község és egyben a Sey család múltját idéző képsorokat.

Ez évben is sikerült meglepetést okozni a találkozó résztvevőinek, azzal, hogy mindenki kézhez kaphatta Sey Gábor két évvel ezelőtti „Őseinkről mesélek” című munkájának folytatását, az „Eleinkről beszélek” című könyvét.

A család több mint 1 200 000 Ft adományt fizetett be az ÖrökSÉgünk Alapítvány számlájára, amely ott elkülönített összegként szerepel, és amivel egy Sye Mihálynak emléket állító köztéri szobor felállítását támogatják. Beránik Ferenc (édesanyja Sey Mária) egy Zsigmond-kori érmét is átadott a polgármesternek.

Természetesen nem maradhatott el a Sey család emlékére állított kopjafa megkoszorúzása sem. Idén a család hölgytagjai helyezték el a koszorút: Daniella, Nikoletta és Kata. Ebéd után a Faluházba visszatérve még késő délutánig beszélgetéssel telt az idő.

A találkozó előtt és után volt lehetőség a környező falvak meglátogatására is, ahol a család ősei is éltek. Jártak Toronyban, Nardán, Bucsuban, Dozmaton, Balogunyomban (Balogfa, Héraháza, Nagyunyom), Kisunyomban, Kőszegen és Egerváron. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában