alpannonia

2018.06.29. 07:00

Turizmust a túrázásra: ausztriai tanulmányúton vettek részt a kőszegiek

Ausztriai tanulmányutakat szervezett a város önkormányzata az alpannonia határon átnyúló túraútvonal mentén fekvő települések és szervezetek képviselői részére.

A kőszegi csoport a tanulmányúton Fotó: Kőszeg város

A Stájer-Alpoktól a Gyöngyös és a Répce síkjáig vezető turistaút természeti és kulturális szempontból is rendkívül változatos tájon halad keresztül, a települései között eddig kevés kapcsolat volt. A kapcsolatépítő tanulmányutak célja nemcsak a turisták fogadása érdekében szükséges együttműködés fejlesztése volt, hanem a bakancsos és kerékpáros turizmusból jelentősen profi táló osztrák partnerek tapasztalatainak megismerése is.

A kőszegi csoport a tanulmányúton Fotó: Kőszeg város

A kiszemelt térségek – Mönichkirchen (Alsó-Ausztria) és Wenigzell (Stájerország) – főleg természeti adottságaikra építik turizmusukat, elsősorban téli síterepként ismertek, de fekvésük és hűvösebb klímájuk miatt nyáron is kedveltek. Az aktív turizmus vendégkörének sajátos igényei vannak: Ausztriában a túrázókra kiemelt fi gyelmet fordító települések „turistabarát település” tanúsítványt szerezhetnek. A kőszegi csoportban felmerült: érdemes lenne az országos kéktúra mellett fekvő településeken is hasonló tanúsítványt bevezetni, hisz a vendégek tartózkodási idejét növelheti, ha a hosszú vándorutak mellett a településeken sétautakat, tematikus ösvényeket is kialakítanak. Egyegy ilyen rövidebb túrán a magyar csoportok mindkét napon részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában