szombathelyi közgyűlés

2018.06.25. 21:03

Újabb szakaszokon kell fizetni a parkolásért – Születés fája lesz a tónál a megyeszékhelyen

Biztonságos városban élünk, lesz teniszcentrum a Késmárk utcában, bővül a fizetős parkolási övezet, dr. Czeglédy Csaba már nem önkormányzati képviselő. Ezekről is szó volt a városi közgyűlésen hétfőn.

Merklin Tímea

Huszonhét témát tárgyaltak a képviselők Fotó: Nagy Jácint / VN

A képviselők elfogadták dr. Gulyás Ferenc kapitányságvezető beszámolóját a 2017. évi kriminalitásról, közbiztonságról és a közlekedésről, amely összefoglalóan úgy értékelhető, hogy Szombathelyen a közrend továbbra is kiegyensúlyozott, a rendőri intézkedések törvényesek, és jól szolgálják a köznyugalmat, a félelemtől mentes életet. A közgyűlés elfogadta dr. Varsányi Péter igazgatótól a Közterület-felügyelet 2017. évi szakmai beszámolóját. A Szent Márton-kártya továbbfejlesztésének ügyében felmerült, hogy kaphatnának azok is, akik csak ideiglenes lakcímmel rendelkeznek, de végül az a döntés született, hogy csak az állandó lakosok kiváltsága a kártya.

 

Miklós Róbert építészmérnök bemutatta a Késmárk utcai teniszcentrum, a négy leendő fedett pálya, a kétszintes épület látványterveit, hozzátéve: 14 új parkoló lesz. Vita volt, hogy ez kevés, a parkolás nagy probléma a környező szűk utcákban, de végül úgy döntöttek, megvalósulhat a terv. Az önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására kiírt pályázaton az önkormányzat részt kíván venni, megszavazták az önrész vállalását. Így lehetőség lesz a Bem utcai Napraforgó Bölcsőde főzőkonyhájának teljes felújítására, és az összköltség feléig eszközbeszerzés is igényelhető.

Huszonhét témát tárgyaltak a képviselők Fotó: Nagy Jácint / VN

Téma volt a szombathelyi identitást erősítő program I. ütemének megvalósítása, elfogadták a képviselők, hogy ültessenek születések fáját a Csónakázótó szigetén minden évben szeptember 20-án, a gyermekek világnapján. A Markusovszky kórházban a szülők már nyilatkoznak arról, hogy hozzájárulnak-e gyermekük adatainak megjelentetéséhez a születések fáján.

Dr. Gulyás Ferenc szombathelyi rendőrkapitány beszámolóját is meghallgatták a képviselők

Elfogadták a Szova előterjesztését, amely szerint kiterjesztik szeptember 1-jétől a fi zetős parkolási övezetet: az autósok nem várakozhatnak díjmentesen a Széll Kálmán utca Vörösmarty utca és Éhen Gyula tér közötti szakaszán, a Széll Kálmán utca 51. A–C tömbbelsőben, a Kisfaludy utca Vörösmarty és Nádasdy utcák közötti szakaszán, az Éhen Gyula tér 1-3. és a Vasút utca 1-7. parkolókban.

Zárt ülésen tárgyalta a közgyűlés dr. Czeglédy Csaba képviselői megbízatásának megszűnését. Mivel a grémiumnak mérlegelési joga nincs, az önkormányzati törvény értelmében annyit tehetett, hogy megállapította: a képviselő 365 napig nem vett részt a testület munkájában. Dr. Czeglédy Csaba már nem önkormányzati képviselő. A határozat ellen fellebbezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában