Megyei Körkép

2018.07.09. 10:00

A júniusi időjárás megfelezte a strandok forgalmát

Nem lehettek elégedettek azok az emberek akik júniusban szerettek volna Vas megye valamelyik strandján kikapcsolódni, hiszen a szokatlan nyár eleji hideg időjárás keresztülhúzta a számításaikat.

A Szajki tavaknál is indul a strandszezon Fotó: VN-archív

Az országosan is kiemelkedő májusi szezonkezdet után, nagymértékű visszaesés tapasztalható a fedett rész nélkül üzemelő strandok esetében, amely egyértelműen a kedvezőtlen időjárásnak tudható be. A Vas megyei fürdőhelyek is megsínylették a júniusi hideget, Cséve András a Szajki-tavak strandjának fürdőmestere elmondása alapján csak 8 napot voltak nyitva a szokásos 25-28 nap helyett. Huszár Zoltánná a borgátai termálfürdő fürdővezetője elmondása alapján náluk is nagyon gyenge volt a forgalom , nem is emlékszik arra, hogy volt -e valaha ilyen kedvezőtlen időjárási körülmény júniusban. A fürdő forgalma minimális volt , gyakorlatilag a felére esett vissza.

Vizkeleti Éva a mesteri termálfürdő fürdővezetője is kiemelte,hogy észrevehető volt a forgalombeli változás , de mivelhogy ők rendelkeznek fedett résszel így nem jelentett akkora problémát számukra a szokatlan hideg időjárás.

Vas megye strandjainak listáját ITT éred el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában