Tűzoltók nagy versengése

2018.07.02. 09:00

A legkisebbek is oltottak Vasváron – az animációs hős mintájára

Jelvényt és piros sapkát kaptak a legifjabb tűzoltók, akik sikerrel mérették meg magukat az akadálypályán a vasvári sportcentrumban. A „nagyok” is versenyeztek, és az önkéntességre hívó program indult a megyei tűzoltóversenyen.

VN

– Ne menj túl közel, mert visszavág a láng! – hallhatták az ifjú lánglovagok Fejes Józseftől, a Vasvári Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokától szombaton. Tűzzel küzdöttek a fiatalok: ahogy kell, láncba rendeződtek és kis vödrökből öntött vízzel próbálták megfékezni a lángokat. Kaptak tippeket a „nagyoktól”, például hogy hogyan zúdítsák együtt a vizet a tűzre, vagy hogy milyen ütemben adják egymásnak a vizes vödröket. A lelkes gyerekek mindegyike viselte már a kitűzőt, többen a piros sapkát is, amit kaptak a versenynap zárására. (Sokan a Sam, a tűzoltó című animáció főhősének képmását viselték, természetesen nem volt kötelező, de szinte egyenruhának tűnt a gyerekseregben.)

A sikeres ifjú sorkifaludi-gyanógeregyei tűzoltók egyike serleget
vesz át. Szemben V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Tóth
Balázs polgármester és Kovács András, a megyei tűzoltószövetség
elnöke Fotó: Nagy Jácint

A gyerekeket figyelő felnőttek között többen is serleget tartottak, hiszen a megyei tűzoltóverseny döntőjét rendezték. Minden tűzoltószerelés érvényes volt, ilyenre nem is emlékszik, méltatta az eredményeket Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség elnöke. A legjobban szerepelt csapatok felsorolása mellett hangsúlyozta: a többiek sem vesztesek, hanem résztvevők, szakmai gyakorlásnak kell felfogni a szereplést. Voltak kiemelkedő eredmények, például a lányok között és az ifjúsági fiú kategóriában Sorkifalud-Gyanógeregye csapatai győztek.

 

A fiatalokat külön is megszólították a programon, hiszen a megyei tűzoltószövetség partner egy most indult programban: 18–22 éveseket igyekeznek megnyerni az önkéntességnek, képzéseken vehetnek részt, például ingyen szerezhetnek jogosítványt – mutatta be Tolvaj Donát projektmenedzser. A tűzoltókon is látszik a fejlődés, és mutatják azt is, hogy pezseg a civil világ – méltatta az egyesületeket V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Beszélt a helytállásról is: arról, hogy bármilyen tragédia történik, akár az időjárással összefüggésben adódik rendkívüli helyzet, a tűzoltókra lehet számítani. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában