Szabóhegyért Közösen

2018.07.16. 21:16

Az erdő közepén szóltak a mesék Kőszegen

Irodalmi délután helyszíne volt a szabóhegyi Sziklakaréj tisztása: gyerekeknek vitt meséket Bősze Éva költő.

Tóth Kata

Bősze Éva családoknak mesélt a szabadban Fotó: Tóthárpád Ferenc

A környék természeti és építészeti kincseinek védelme, a hegyen élő emberek és a látogatók környezettudatosságra nevelése és olyan alkalmak teremtése, amikor természet és művészet találkozhatnak – a 2014-ben alakult Szabóhegyért Közösen Egyesület önkéntes vállalásai között ezek is szerepelnek.

Bősze Éva családoknak mesélt a szabadban Fotó: Tóthárpád Ferenc

A Sziklakaréj tisztáson nemrégiben bizony a meséké volt a főszerep: Bősze Éva kőszegi költő, író magával vitte „mesekalapját”, ami alatt, mint mondta: születnek a mesék. Verses történeteinek tapsolt a közönség: elhangzott a Lenge Lenke szélmeséje a Mesekalap kötetből, és Vili, a vaddisznómalac történetét is megismerték a családok. Csuka Ivett fuvolán működött közre.

Az erdő hangja című találkozón. Kóthy Zsuzsanna, az egyesület elnöke a tisztással kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: élettel szeretnék megtölteni a területet, amely szinte egy karnyújtásnyira van a város szívétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában