közösségi tér

2018.07.17. 20:03

Jákfai falunap pavilonátadóval – Fergeteges néptánc, sport és tombola

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Fodor Lászlóné polgármester adta át a hétvégén, a jákfai falunapon a sportpálya melletti pavilont, amely közösségi térként szolgálhatja a helyieket. Ágh Péter köszöntőjében elmondta: – Minden elismerésem az itt élőknek, polgármester asszonynak és a képviselőknek, hiszen látszik, hogy mennyire szeretik otthonukat, Jákfát!

VN

Ágh Péter és Fodor Lászlóné

Fotó: Hornyák Emőke

A falunapot a jákfai önkormányzat rendezte – támogatók nagylelkű segítségével –, természetesen ingyenes programokkal, hogy a település apraja-nagyja megtalálja a neki legkedvesebb szórakozást. A falunap központja ezúttal a sportpályán helyet kapott új pavilonban volt. A szombati falunap délelőttjét sportmérkőzések töltötték ki, a délutáni kísérőprogramok közül se maradt ki a sport: működött az óriási csúszda, volt darts és vízi dodzsem is.

Ágh Péter és Fodor Lászlóné
Fotó: Hornyák Emőke

A hivatalos, ünnepélyes megnyitó délután három órakor kezdődött, aztán kulturális műsorok következtek. Műsort adott a Rábapordányi Kéknefelejcs Nyugdíjasklub, aztán Mulatva szárnyalunk címmel következett zenés szórakoztató összeállítás a program szerint. László Lili szólóban vette birtokba a színpadot, aztán a jákfai színjátszó csoport mutatta meg, hogy nincs párja a nevettetésben. Sokan azt tartják, hogy a színházi előadás nem más, mint szép illúzió. Mindenesetre a jákfai falunap programjában a színházi előadás után a bűvészvendég, Ritchie King fellépése következett. Aztán a Hamisítatlan Ösztön nevű zenekar csapott a húrok közé, az egyórás koncertet a FErgeteg Néptáncegyüttes műsora követte.

Egy igazi falunapról nem hiányozhat a közös vacsora – Jákfán sem volt ez másképpen –, méghozzá tombola kíséretében, felajánlott (és szerencsésen elnyert) ajándékokkal. A falunapi bál pedig annak rendje és módja szerint másnap hajnalig tartott, a talpalávalóról, a táncosok megdolgoztatásáról a Ballantines zenekar gondoskodott. Sztárvendég is volt: a Tesók zenekar. A sportpályán átadott pavilon bebizonyította, hogy közösségi térként működik: a jákfaiak örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában