rendezvények

2018.07.25. 08:00

Kisrákos – Éjszakai bagolytúra, kiállítás és sok más

Összefog az egész falu a rendezvények sikere érdekében: immár négyéves hagyományt követve az idén is bagolytúra előzte meg a szombati falunapot.

Tersztyánszky Krisztina

A művelődési házban helyiek munkáiból nyílt tárlat Fotó: Szendi Péter

Pénteken este hét órakor indították az első csapatot az öt kilométeres erdei túrára – az utolsó versenyzők hajnali háromkor értek célba. Izgalmas éjszaka volt, ritkán van hasonló élményben része az embereknek. Ezúttal huszonkét csapatban 225 ember vágott neki, szigorúan fejlámpával fölszerelkezve az éjszakai gyalogútnak – ez a létszám pedig jóval meghaladja a falu lakosságszámát. A túra olyan népszerű, hogy jöttek a szomszédos településekről, de többen csatlakoztak a túrázókhoz az itt pihenő turisták közül is. Valamennyien fegyelmezetten vették az akadályokat, egész éjjel a túrázók énekétől visszhangzott az erdő.

A művelődési házban helyiek munkáiból nyílt tárlat Fotó: Szendi Péter

Könyéné Szölke Erzsébet polgármester kiemelte: a bagolytúra és a falunap nagyon jó közösségépítő erő. Hetven év feletti nyugdíjasok ültek az egyes állomásoknál, egészen hajnalig várva az érkező túrázókat. A legjobb versenyzőket szponzori felajánlásokból tudták jutalmazni. Másnap aztán főzőversenyt hirdettek, és a rendezvénysátorban egymást követték a szórakoztató programok. A művelődési házban helyi lakosok, illetve a már elhunyt nagyszülők féltve őrzött kézimunkáiból, fafaragásaiból állítottak össze kamarakiállítást a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában