Szép jövő előtt, csodás múlt után

2018.07.24. 07:00

Testet-lelket megedzve Körmenden: negyven éve kick-boxolnak

Negyven éve kezdődött a városban a harcművészet tanítása. Erre emlékeztek nemrég. A főtéri rendezvényen több százan vettek részt, felszólalt Bebes István polgármester is.

Kozma Gábor

Bebes István polgármester köszöntötte a patinás klub vezetőit és tagjait Fotó: Jámbori Tamás

1978 óta lehet harcművészetet tanulni a városban, hamar megtalálták e sportok kedvelői a kick-boxot. A negyven év tiszteletére kétnapos programot szervezett a Castrum-Sec Dinamica SE Körmend elnöke, Andorka Imre, aki találkozott mindazokkal, akik sokat tettek az egyesület sikeres működéséért. Bebes István polgármester mellett köszöntötte a csapatot Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke, vasi részről pedig Asbóth Péter alapító, Zsoldos Báró Zoltán zenész, a shaolin kungfu és a tai-chi hazai meghonosítója. Jelen volt a rangos találkozón Dancsecs Bojána négyszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, huszonnégyszeres világkupagyőztes, valamint Baranyai Sándor támogató. Andorka Imre elmondta, anno dr. Ócsag Zsuzsanna gyermekorvos több gyereknek is javasolta a kickboxot mentális nevelő hatása miatt, illetve a testtartásuk javításához, megerősödésükhöz.

Bebes István polgármester köszöntötte a patinás klub vezetőit és tagjait Fotó: Jámbori Tamás

Bebes István polgármester azt hangsúlyozta beszédében, hogy 1978-ban a semmiből hoztak létre valami nagyon sikereset a fi atalok. Komoly közösségi életet élnek, és a városért rendszeresen végeznek társadalmi munkát.

– Körmenden több olyan civil szervezet is működik, amely nemcsak viszi a város hírét, de országosan is figyelmet kelt, s jegyzik tevékenységét. Említhetjük itt a kosárlabdát, a művészeti csoportokat, köztük a táncosokat, illetve az olyan klubokat, mint a most jubiláló. Ez a csapat nemcsak kitartást és mozgást hozott a város színes palettájára, hanem az elszántság, a győzelem akarásának tudatát is. Ezért mondhatjuk, hogy amikor a klub jubileumára emlékezünk, nem csupán sportról beszélünk, hanem a városi polgárok egységéről, összetartásáról, sport szeretetéről és hagyományteremtéséről. Andorka elnök úrék sokkal többet tettek a városért, mint ami a felszínen látszik. Sikereik sorában meg kell említeni Dancsecs Bojána pályafutását és azt, hogy a kick-box Körmenden nem csupán sport, de életérzés és elhivatottság is – mondta a polgármester. Az esemény kapcsán sportbemutatók követték egymást a főtéren, zenekarok léptek fel és köszöntők hangzottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában