életre kel a buszpályaudvar

2018.07.20. 14:00

Munkácsy-díjas festő zenél, kenutúra is lesz – Három művészgeneráció a Tájidegenen

Három művészgeneráció mondja el a véleményét a mai alkotási lehetőségekről – ez lesz az egyik program a 4. Tájidegen művészeti szabadnapokon. És készül színi előadás, meg a helyszín sem mindennapi.

VN

w. Horváth Tibor a buszpályaudvaron: birtokba vették a szabadnapokra

Fotó: Takáts Fruzsina

– Egy olyan teret kerestünk, amely nem kihasznált, nem tölti be funkcióját, de van benne lehetőség. Így esett a választás a rég nem használt autóbusz-pályaudvarra. Része a váróterem és az irodák – mutatta be a 4. Tájidegen leendő helyszínét w. Horváth Tibor fő szervező. Augusztus 8. és 12. között lesz az idei művészeti szabadnapok, a programsor gerince összeállt. Abban nincs változás, hogy félig fesztivál, félig alkotótábor lesz az összejövetel.

w. Horváth Tibor a buszpályaudvaron: birtokba vették a szabadnapokra
Fotó: Takáts Fruzsina

Augusztus 10-re tervezik a hivatalos Tájidegen-megnyitót: a Templom Galériából sétáló fogadás vezet a buszállomásig. Közben Kopasz Tamás Munkácsy-díjas festőművész zenél egy teherautóról. Sűrűnek ígérkezik a szombat is: egy különleges beszélgetést terveznek, ahol három művészgeneráció tagjai cserélnek eszmét a művészet és művészetcsinálás helyzetéről. Az utolsó nap sportos lesz: evezz kedvenc művészeddel egy csónakban, ezt a címet kapta a kenutúra, amellyel zárul majd az idei Tájidegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában