Tűz és víz, sok hab és zene

2018.07.30. 11:30

Úgy élveztük a strandot: ilyen volt egy tökéletes éjszaka a büki és a sárvári fürdőn

A hétvégén rendezték meg a strandok éjszakáját: megnéztük, hogyan sikerült. Bükön és Sárváron jártunk.

Vas Népe

Retróslágerekkel, fergeteges habpartival készült a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum a 9. Strandok éjszakájára. A félfedett Négy évszak medencét, valamint a belső élménymedencét használhatták a fürdőn éjszakázók, akik egyúttal időutazás részesei lehetettek a DJ segítségével. Sorban érkeztek párok, családok, helyből és messzebbről is. Ami a zenei kínálatot illeti: nem maradt el a (kevésbé retró) pálinkadal, szólt Republic és Szűcs Judith mintegy alapozásként. Aztán fürdőkoncertet adott Csepregi Éva, aki nagyon örül a retróőrületnek, hiszen remek dallamok és tartalmas szövegek jellemezték az akkori popzenét – meg is mutatta saját slágereit, élőben. Közben habot ontottak ‎ a fürdőzők közé: kisgyerekek álltak a hab alá, ők önfeledten, a felnőttek diszkrétebben élvezték a habot és a ritmust. A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére megrendezett, immár 9. Strandok éjszakájára úgy invitáltak a büki szervezők hogy „fürdőruha vagy laza strandi öltözet viselése ajánlott” – inkább az előbbire szavaztak az érkezők, szó szerint alig lehetett elférni a medencékben. A bükfürdői retró-habparti az ország negyven helyszíne közül az egyik volt: országosan mintegy 40 ezer vendégre számítottak a csatlakozott fürdőt, és az biztos, hogy a büki létesítmény bőven kivette a részét a megcélzott részvételi számból.

Bükön is telt házat vonzott a program Fotó: Nagy Jácint

A kezdeményezés célja egyébként az volt, hogy felhívják a figyelmet a magyar fürdőkre, valamint az évezredes magyar fürdőkultúra hagyományaira.

Az éjszakai strandolásból a sárvári fürdő sem maradhatott ki, főleg, hogy ott már a szervezők és a fürdőzök is komoly rutinra tettek szert az éjszakai csobbanásokban: hasonlóra a nyári szezonban kéthetente van lehetőség. A mostani alkalom azért különlegesebb volt, így ezúttal az éjszakai csobbanás lehetősége különösen sok embert megmozgatott, és nem csak fiatalokat: szép számmal láttunk a medencékben időseket, kisgyerekes családokat is. A fürdő ráadásul teljes gőzzel üzemelt, a csúszdák és a szaunák is nyitva voltak, ahogyan az étterem is, így sokan éjfélkor fogyasztották el kései vacsorájukat. A résztvevők között éppúgy találkoztunk szállóvendéggel, mint a környékről érkező fürödni vágyókkal is. Ez utóbbiak csapatát erősítette a Szombathelyről érkező Péterfi Zsolt is, aki fiesztához hasonlította a pénteki csobbanást, ahol a DJ által szolgáltatott zene, a tűzijáték és a medencéből végigkövethető holdfogyatkozás látványa együtt kiváló hangulatot teremtett. Minden bizonnyal a hangulat miatt választotta a fürdőt több szülinapos, valamint egy lánybúcsúztató társaság is.

Sárváron igazán különleges volt ez az alkalom Fotó: Szendi Péter

– Minden évben igyekszünk más-más programot kínálni a vendégeknek, az idei különlegesség a tűzzsonglőrök bemutatója volt – tudtuk meg Kovács Anitától, a fürdő értékesítési asszisztensétől. Az érdeklődés azt mutatta: jó választás volt. A buli hajnali kettőkor ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában