Sárvár 50

2018.08.16. 10:00

A hétvégén felavatták Rábasömjén zászlaját

A mostani ünnep középpontjában az ötvenéves várossá avatási jubileum állt, hiszen a községet akkor csatolták Sárvárhoz, és így lett faluból város Rábasömjén.

Pajor András

Máhr Tivadar, Varga Károly, Tamics Ibolya, Vadvári László, Ágh Péter és dr. Kondora Bálint

Fotó: Pajor András

Sport- és kézműves programokkal, műsorokkal várták a helybélieket a művelődési központban és a rendezvénysátorban tartott településrészi napon. Az udvaron népi játékok, íjászkodás, rodeóbika, légvár és trambulin hívogatta a gyerekeket és az őket kísérő szülőket is. Az udvar másik felén az üstökben főtt a pörkölt és a gulyás, amit mindenki kedvére fogyaszthatott az ajándék sörök mellé.

Máhr Tivadar, Varga Károly, Tamics Ibolya, Vadvári László, Ágh Péter
és dr. Kondora Bálint
Fotó: Pajor András

A falunapon avatták fel Rábasömjén zászlaját, amelyet az ünnepségen Vadvári László mutatott be. Egy 1907-es pecsét alapján a sömjéniek zöld alapú lobogóján búzakalászok és ekevas motívuma jelenik meg. Az avatási ünnepen beszédet mondott Ágh Péter, a település országgyűlési képviselője, aki elmondta: egy-egy közösség erejét saját összetartozásuk adja.

A falunapon Máhr Tivadar alpolgármester arról szólt, hogy Rábasömjén szerves része a jubiláló városnak. Varga Károly önkormányzati képviselő fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Rábasömjén is ötven éve város, mivel Sárvárhoz tartozik és a fejlesztések révén egyre közelebb hozzá. A jó hangulatú rendezvénynyel Rábasömjén így csatlakozott a város augusztusban zajló jubileumi ünnepségeihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában