Kétféleképpen látják

2018.08.13. 20:41

A nagy körmendi balhé: fizetett verőemberek, sérülés, rettegés

Az Ady 2.-ben élők szerint ők az áldozatok: nekik kell félniük a pár hete elköltözött két családtól. Ugyanaz a történet a másik szemszögből.

VN

Remélhetőleg most már béke lesz az Ady 2.-ben – ez volna a legjobb mindenkinek. Meghallgattuk a másik felet is

Fotó: vn

Múlt szerdán írtunk arról a nehéz helyzetbe került két családról, amelyeknek el kellett hagyniuk otthonukat az Ady 2.-ben tomboló szomszédviszály miatt. Az akkor elmondottak szerint már hónapok óta tartott a békétlenség a házban, a gyerekek az udvaron játszani sem mertek. Júliusban aztán egy futár érkezett a házhoz, akitől elloptak valamit a házban élők. Amikor ezt szóvá tették a bűnösöknek, kitört a balhé, rendőrt kellett hívni, a két család pedig a szülőkhöz menekült. A rákövetkező vasárnap – amikor vissza akartak menni a lakásba – pedig megismétlődött minden, sőt ekkor már igazi tömegverekedés alakult ki, a rendőrök több embert garázdaság miatt be is vittek, és állítólag a menekülni kényszerült családok halálos fenyegetéseket is kaptak. Cikkünk megjelenése után jelentkeztek szerkesztőségünkben azok a lakók, akik szintén az Ady 2.-ben élnek, és vagy érintettjei, vagy szemtanúi voltak az esetnek. Ők másképpen emlékeznek, szerintük ők azok, akiknek félniük kell a mai napig, az ügy sértettjei is egyedül ők. Meglátogattuk a felháborodott lakókat. – A mi tévénket hozta ki a futár azon a csütörtöki napon – kezd bele Kardos Ramóna az Ady 2. háztömbje előtt, majd egyre többen csatlakoznak, ki-ki hozzáteszi, amit fontosnak vél.

Máshogy látják

Szerintük abból lett a baj, hogy megvádolták őket a futár előtt, hogy úgysem fognak fizetni az áruért, holott ez nem igaz, hiszen fizettek. Ráadásul az őket vádló család tagjai voltak azok, akik a futár kocsijába beszálltak, így ha valakik, akkor nyilván ők loptak a kocsiból; igaz, később – állításuk szerint – a sofőr úgy nyilatkozott, hogy nem tűnt el semmi.

Remélhetőleg most már béke lesz az Ady 2.-ben – ez volna a legjobb mindenkinek. Meghallgattuk a másik felet is
Fotó: vn

A lényeg, hogy a lakók szerint a futáros vita hamar elfajult és megtámadták Kardos Ramóna nagyanyját, a 65 éves Kolompár Gyulánét, akit a hajánál fogva húztak ki a lakásból. De miért tenne ilyet bárki? – kérdeztük. Mert korábban nem adott nekik pénzt – jött a válasz. Sőt, az egy hete nyilatkozó család egyik tagja állítólag csak azért verte meg a gyerekét, hogy azt később a rendőrségen Kolompárnéra foghassa.

A verekedésben férjét és másfél éves asztmás kisfiát is lefújták gázspray-vel

– meséli Ramóna, miközben felkapja a lába körül játszó kis Rodrigó Enzót. Az igaz, hogy egy rendőrt ők is lefújtak, de csak azért, mert nekiesett a 18 éves unokaöccsüknek, és mert a civil ruhája miatt nem tudták, hogy hivatalos személlyel van dolguk – mesélték.

Kinek a verőemberei?

A balhénak persze ezzel nem lett vége, mert később a két család fizetett verőemberekkel tért vissza. Akkor, amikor a tömbben nem voltak otthon férfi ak. (A verőembereket korábban egyébként a másik család is megemlítette, szerintük ellenük bérelték fel őket.) A lakók hosszú percekig sorolják, hogy ki milyen sérülést szenvedett el a verekedésekben, többen kórházi zárójelentést is mutatnak az igazuk bizonyítására.

 

A most nyilatkozó lakók szerint éppen az elköltözött családokkal volt gond, ők kéregettek, és balhéztak naphosszat, mindenkibe belekötöttek, de egymást sem kímélték, ezért a 34 lakó aláírást is gyűjtött, hogy elköltözzenek. Mióta ez megtörtént, nyugalom, és tisztaság van, mutatnak körbe többen is a téren.

A történtek óta az itt élők közül sokan az utcára sem mernek kimenni, és sok gyereket pszichológus kezel, annyira félnek. (Hasonlókról nyilatkozott korábban a másik két család is.) Ketten megemlítik, hogy a betört ablakok és a tönkretett bútorok, biciklik miatt, kártérítésre lennének jogosultak, sőt az egyik lakó szerint azért is járna neki 250 ezer forint, amiért a sorozatos balhék miatt nem tudta kipihenni magát, és ezért nem tudott dolgozni menni.

Csak remélni tudjuk, hogy mostantól béke lesz az Ady 2.-ben

Az ügyben nem tudunk és nem is akarunk igazságot tenni, a következtetések levonását is az olvasóra bízzuk, az azonban biztos, hogy a kétféleképpen elmesélt történet – miután homlokegyenest ellentmond egymásnak – mindegyike nem lehet igaz. A történtekkor nem voltunk ott, csakis a részvevő felek által elmondottakra és a rendőrségi híradásokra hagyatkozhatunk. Az biztos, hogy volt verekedés, és történtek előállítások is, de hogy a tettlegességig fajuló viszálykodásban konkrétan kinek milyen szerep jutott, nem tudjuk, ahogy az sem biztos, hogy minden esetben élesen elkülöníthető, hogy ki a támadó és ki a sértett. Egy dolog azonban biztos, a hónapok óta tartó egyre elmérgesedő vitának csak vesztesei vannak, és csak remélni tudjuk, hogy mostantól béke lesz az Ady 2.-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában