gólyahét

2018.08.29. 11:20

Felkészültek a gólyákra az ELTE SEK-en

A kari gólyatáborok már elkezdődtek az ELTE-n, a SEK pedig felkészítő gólyahéttel várja az új hallgatókat. Erről beszélgettünk Szecsődi Tímeával a BTK HÖK helyi alelnökével.

Lutor Katalin

Szecsődi Tímea, a BTK HÖK helyi alelnöke

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az ELTE budapesti campusának kari gólyatáboraiba csatlakozhattak be a leendő szombathelyi hallgatók is, ezáltal szakjuk minden résztvevőjével megismerkedhetnek. A következő héten kezdődő szombathelyi gólyahétnek is ez a legfontosabb pontja: az ismerkedés – mondja Szecsődi Tímea. A HÖK irodájában találkoztuk, új helyen, hiszen nemrég „költöztek le” az alagsorba a lelkes csapattal, akik rengeteg újdonsággal készülnek az elsőévesek fogadására. Több apróságot is mutatott: ELTE-s bögrét, pólót, sapkát, kulacsot – ezeket majd elnyerhetik a legügyesebbek a gólyahét feladatainak teljesítéséért.

Szecsődi Tímea, a BTK HÖK helyi alelnöke
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A kollégiumokban szeptember elsején és másodikán lehet beköltözni, vasárnap estére a gólyapásztorok már meglepetéssel is készülnek az új lakóknak. A hagyományokat is igyekeznek megtartani, így a jól ismert Savaria-túrával kezdődik majd a hétfő – új állomásokat persze belecsempésztek a programba. A felkészítő héten nagyon sok előadást fakultatívan meghallgathatnak az elsősök: Neptun-ügyintézésről, tárgyfelvételről, kreditekről és ösztöndíjakról is.

A gólyapásztorok a felkészítés után is foglalkoznak majd a hallgatókkal. Nekik a jelentkezéshez egy kérdőívet kellett kitölteniük arról, mennyire felkészültek az egyetemet illetően – mondja Timi. – Most csak olyan pásztoraink vannak, akik tényleg tudnak válaszolni majd a kérdésekre. Emellett egy mentorprogram is működik tavaly óta az egyetemen a HÖOK által. Jelenleg hatan jelentkeztek mentornak és mindegyikük a maximum nyolc hallgatóval kezdi az évet. Ők ugyanúgy segítenek a tárgyfelvételben, az ösztöndíjak leadásában, a tájékoztatásban. Ez a HÖK-nek is nagy segítség, hiszen ők egyfajta szócsőként is működnek.

Újdonságok

Újdonságként a HÖK irodája mellett egy fogadószoba is rendelkezésre áll majd minden hallgató számára. Van egy kis teakonyha, ahol akár az ingázó hallgatók az otthonról hozott ebédet is megmelegíthetik, elfogyaszthatják. Lehet kávét, teát főzni, majd kényelmes kanapékon, fotelekben felkészülni a következő órára.

Azt mondják ezek az évek az ember életében nagyon fontosak, úgy tűnik az egyetemi HÖK erre rátesz még egy lapáttal és közösséget épít, ahol csak tud. A gólyapásztor- és a mentorprogram egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a felsőbb és az elsőévesek közötti szakadék enyhüljön és teljesen megszűnjön. Emellett a kollégiumi HÖK-kel is együttműködnek, hogy az ott élők és az ingázók, valamint a szombathelyi lakhelyű hallgatók is társaságra leljenek.

Az Egyetemi Klub bulijai is újra várják az egyetemistákat. Társasjáték estek és DJ-bulik váltják majd egymást a szórakozóhelyen. – Törekszünk arra, hogy mindenki megtalálja a magának való kikapcsolódási lehetőséget, így hetente több programot is kínálunk, és felkészülten, izgatottan várjuk az új hallgatókat – zárta a beszélgetést Szecsődi Timi. LK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában