294 ugrás

2018.08.27. 11:00

Idén nem sikerült az ugrókötél rekordkísérlet

Bánhegyi Adrienn 294 ugrás után nem tudta folytatni a rekordkísérletet, de a közönségnek, ennek ellenére tartott még egy rövid ugróköteles bemutatót.

Budai Dávid

A triplázás az egyik legnehezebb ugróköteles gyakorlat Fotó: UT

Fotó: Unger Tamás

Vasárnap délután Bánhegyi Adrienn megkísérelte visszahódítani a triplázás ugróköteles világrekordját, ám sajnos nem járt sikerrel, 294 ugrás után megállt. A rekordkísérlet alatt szinte tapintható volt a feszültség a közönség soraiban, miközben az LGT-emlékzenekar, a Neked írom a dalt című számot játszotta. Pedig az elszántsággal nem volt baj, csakhogy a triplázás az egyik legnehezebb ugróköteles gyakorlat – egy ugrás alatt háromszor kell megpörgetnie az ugrónak maga alatt a kötelet – nagyon könnyű hibázni.

A triplázás az egyik legnehezebb ugróköteles gyakorlat Fotó: UT

Adrienn 2006-tól 2016-ig tíz éven át tartotta a folyamatos triplázás rekordját 330 ugrással. Két éve azonban egy amerikai lány döntötte meg a rekordot 401 ugrással, a jelenlegi Guinness Rekord pedig 427 ugrás, ami egy ideig a jelek szerint még marad is, de ahogyan Adriennt ismerjük, nagy biztonságban nincs ez a rekord.

A zenekar a rekord­kísérlet után el is játszotta a Nem adom fel című számot, ő pedig az extrém teljesítmény ellenére még ugrókötelezett egyet a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában