Szülők babakocsival rodeóztak

2018.08.25. 20:00

Kalandvár, ahol katona lesz a totyogós és újra gyermek lesz a felnőtt

Szombaton délután 5 és 6 között csúcsrajár a Kalandvár. Szülők babakocsival rodeóznak a kavicson, s aki még járni alig tud, az is római sisakkal a fején, lufival a kezében masírozik. A Kiskalász zenekar a színpadon hisztizni tanítja a gyerekeket, másnak ez sikerül magától. Van, aki elveszik, és van gyerkőc, akinek az anyukája ráírja a telefonszámát a karjára, hogy ha elkavarodna, legyen kit felhívni.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Unger Tamás

A Gayer parkban ezernyi móka várja az aprónépet. Hajítógép, íjazás, lovaglás teszi próbára a katonásakat. Lehet igaziból tüzet oltani, igazi nagy fűrésszel fűrészelni. Aki ügyes, meríthet papírt, készíthet római fejdíszt, korongozhat, fúrhat-faraghat. Az ókori táblás játékok fölé a szülők együtt hajolnak gyermekeikkel, a bőrözésnél apuka kalapál lelkesen, a gólyalábon épp egy anyuka egyensúlyoz. A Gyöngyösön kenuk siklanak, padjaikon kicsik, nagyok zsúfolódnak. Igazi gyermekparadicsom ez, ahol semmi nem tilos, és ahol felnőttként is jól esik pár órára újra gondtalan gyermekké válni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában