helyet kapott a kultúra

2018.08.15. 12:00

Kemencében sült a sok finom lepény – Laktató falunapot rendezett Peresznye

Harmadik alkalommal rendezték meg a településen a Peresznyei lepény- és renovicanapot – a falunappal egybekötve a múlt hét végén.

VN

Grüll János, Ágh Péter és Krizmanich István

Fotó: Ohr Tibor

A festői szépségű kastélyparkban már kilenc órától zajlottak a programok, kemencében sült a lepény és a renovica – négy csapat részvételével. Sokan már harmadszor vettek részt a közös sütésben, készült hagyományos sós tökös-túrós és édes tökös-mákos lepény is. A legtöbben eredeti receptből dolgoztak. Volt olyan csapat, amelyik több mint száz lepényt készített el szombaton.

Grüll János, Ágh Péter és Krizmanich István
Fotó: Ohr Tibor

A kísérőprogramok között szerepelt kézműves-foglalkozás, arcfestés, volt vonatos akadálypálya, ki lehetett próbálni a vízi gömböt, az íjászatot, és adódott lovaglási lehetőség is. A falu lakosait aztán vendégül látták egy ebédre, majd megkezdődött a nap leglátványosabb eleme, a mentési bemutató, amelyen Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

A bemutató után aztán a kultúráé volt a főszerep, operett- és musicalprogram következett, fellépett a Zidanske Zvijezdice gyermekcsoport és a HKD Cakavci tánccsoport Horvátzsidányból, valamint a Zviranjak Egyesület énekkara Peresznyéről és a Setnja tamburazenekar is. Aki ott volt Peresznye gazdag és laktató falunapján, garantáltan jól érezte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában