2018.08.27. 08:15
Kóstoltunk, és közben osztottunk és szoroztunk a forgatagban
Mennyiből lakhattunk jól a karneváli forgatagban? Ennek néztünk utána, és a helyzet nem is volt olyan lesújtó.
Leteszteltük a karneváli kínálatot Fotó: Unger Tamás
A tartalmasabb fogások közül az idén a kürtőskalács vitte el a pálmát, amit mérettől és árustól függően 700 és 1200 forint közötti áron kínáltak, valamint a laktató kemencés lángos vagy töki pompos, amit ezer forint körüli áron adtak.
Kóstoltuk a korábbi évekből ismert Mátyás-csemegeét, ami kenyérlángosba töltött tejfölös, tárkonyos sertésragu. Nagyon ízletes, szaftos, és bár nem a legolcsóbb – 1300 forintért adták – jól lehetett lakni egy adaggal, akárcsak az ugyanennyibe kerülő, lecsós csirkefalatokkal töltött Kinizsi-csemegével. Olcsóbban juthattunk hozzá a debreceniek vasalt krumplis lángosához. Ez hagyományos tűzhelyen készült, viszonylag vékony lángostészta, ami tetszés szerinti tölteléket kapott, majd félbehajtották, és forró vasalóval levasalták. A sima lángos ötszáz forint volt, majd a benne elhelyezett tejföllel, sajttal, uborkával, hagymával, szalonnával emelkedett az ár egészen 1500 forintig. Ezer forint körül több helyen is lehetett kapni velős pirítóst.
Újdonságként bukkantunk rá a bundázott virslire, amit botra szúrva, kukoricás tésztába tekerve sütöttek meg. Finom volt, „csak” hatszáz forintba került, de felnőtt ember nem lakott vele jól.