Ezerötszáz forintból jóllakhattunk

2018.08.27. 08:15

Kóstoltunk, és közben osztottunk és szoroztunk a forgatagban

Mennyiből lakhattunk jól a karneváli forgatagban? Ennek néztünk utána, és a helyzet nem is volt olyan lesújtó.

Tersztyánszky Krisztina

Leteszteltük a karneváli kínálatot Fotó: Unger Tamás

A tartalmasabb fogások közül az idén a kürtőskalács vitte el a pálmát, amit mérettől és árustól függően 700 és 1200 forint közötti áron kínáltak, valamint a laktató kemencés lángos vagy töki pompos, amit ezer forint körüli áron adtak.

Leteszteltük a karneváli kínálatot Fotó: Unger Tamás

Kóstoltuk a korábbi évekből ismert Mátyás-csemegeét, ami kenyérlángosba töltött tejfölös, tárkonyos sertésragu. Nagyon ízletes, szaftos, és bár nem a legolcsóbb – 1300 forintért adták – jól lehetett lakni egy adaggal, akárcsak az ugyanennyibe kerülő, lecsós csirkefalatokkal töltött Kinizsi-csemegével. Olcsóbban juthattunk hozzá a debreceniek vasalt krumplis lángosához. Ez hagyományos tűzhelyen készült, viszonylag vékony lángostészta, ami tetszés szerinti tölteléket kapott, majd félbehajtották, és forró vasalóval levasalták. A sima lángos ötszáz forint volt, majd a benne elhelyezett tejföllel, sajttal, uborkával, hagymával, szalonnával emelkedett az ár egészen 1500 forintig. Ezer forint körül több helyen is lehetett kapni velős pirítóst.

Újdonságként bukkantunk rá a bundázott virslire, amit botra szúrva, kukoricás tésztába tekerve sütöttek meg. Finom volt, „csak” hatszáz forintba került, de felnőtt ember nem lakott vele jól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában