Legerősebb tűzoltó

2018.08.26. 11:38

Lengyelek taroltak a büki TFA versenyen – Vas megyeieknek is szólt taps az eredményhirdetésen

Jól sikerült az első Vas megyében rendezett TFA Hungary ország legerősebb tűzoltója verseny. A lengyel tűzoltók voltak a legeredményesebbek, de vasiak is szép sikereket tudhatnak magukénak.

Bakos Ágnes

Büszke és köszönettel tartozik – fogalmazta meg a kétnapos versenyt lezárva dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Azt mondta, a részt vett tűzoltók bebizonyították, hogy hétköznapi hősök, nemcsak a hivatásban, hanem a sportban is. Jövőre is lesz TFA, bízik a találkozásban – mondta még az igazgató.

Legjobb magyar csapat

A két nap 12 próbája alapján a harminc év alattiaknál férfi kategóriában Bereza Rafal, Lengyelország versenyzője bizonyult a legjobbnak. A harminc és negyven év közöttiek versenyét ugyancsak egy lengyel tűzoltó, Zdzieblo Marcin nyerte, a negyven pluszosoknál pedig Barta László, a III. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója futotta a legjobb időt.

A nők között a harminc év alattiak versenyében első helyezést Pál Katalin, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság indulója nyerte el – itt harmadik lett a szombathelyi Paróczi Nóra.

A harminc és negyven év közöttiek versenyében dr. Kocsis Katalin Dorottya, a Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület indulója bizonyult a legjobbnak.

A legfiatalabb férfi versenyző a szombathelyi Kurucz Csaba volt a legerősebb tűzoltók között.

A magyar abszolút győztes címet a szolnoki Handzsuj Mihály törzszászlós nyerte el, a legeredményesebb magyar csapat pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei lett.

A szombathelyi hölgy

Különdíjakat is átadtak, köztük a legjobban teljesített Vas megyeinek, aki Horváth Attila, szombathelyi hivatásos tűzoltó lett. A legeredményesebb hat vasi versenyző: Horváth Attila, Kámán Milán László, Avar István, Kurucz Csaba, Iszak Gábor és Binder Tamás.

A legpechesebb versenyzőnek járó különdíjat a Békés megyei Váczi István vehette át, ugyanis a tömlő, amit húzott, kilyukadt és spriccelt belőle a víz az egyik versenyszámnál.

A házigazdának is járt elismerés: a lebonyolításért vehetett át dr. Németh Sándor, Bük polgármestere.

A kétnapos versenyt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Őrizd a lángot Alapítvány, a Tűzoltás-mentés Alapítvány és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte.

Eredményhirdetés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában