központi ügyelet

2018.08.18. 07:00

Megbízható autó kellett Kőszegre, hogy időben érkezhessen a segítség

Új autóval járják ezentúl a körzethez tartozó településeket a központi ügyelet orvosai. A biztonságos betegellátás indokolta az ügyeleti autó cseréjét.

VN

Horváth Zoltán, Huber László és dr. Pusztai Gergő

Fotó: Tóth Kata / VN

Egy Suzuki Vitara személygépkocsival támogatta a központi orvosi ügyeleti ellátást a kőszegi önkormányzat – a járművet tegnap délelőtt adta át Huber László polgármester. Beszédében kiemelte: önkormányzati forrásból történt a vásárlás, a város adta a hiányzó összeget, amelyre a folyton meghibásodott régi autó értékesítését követően még szükség volt. Ugyanakkor, mint mondta, említésre méltó öszszefogás is áll a háttérben, hiszen a környező települések is hozzájárultak az autó teljes felszereltségéhez. Összesen 4,8 millió forint önerő elkülönítésével vásárolta az önkormányzat a személygépkocsit, a diagnosztikai eszközökkel és téli gumival való felszereléséért a környékbeli falvaknak tartoznak köszönettel. Utalt arra: mivel az orvosi hivatásban rendkívül fontos, hogy a lehető legrövidebb belül megérkezzen a szakszerű segítség, egy új és megbízható gépjármű nélkülözhetetlen kellék, ha riasztás érkezik.

Horváth Zoltán, Huber László és dr. Pusztai Gergő
Fotó: Tóth Kata / VN

A központi orvosi ügyelet ellátási területe nagy kiterjedésű, 15 települést érint változatos domborzati viszonyokkal, amit ugyancsak fi – gyelembe kellett venniük az autó típusának megválasztásakor. Az év elején egy átmeneti időszakban a tűzoltóság doktorszolgálatának kölcsönautójával tudott csak zavartalanul működni az ügyelet – a segítséget a tűzoltóság jelen lévő vezetőinek külön megköszönte Huber László. Dr. Pusztai Gergő, az ügyelet vezetője fontos mérföldkőnek nevezte, hogy új autó állt szolgálatba négy évvel az orvosi ügyelet átadása után. Mindenkinek megköszönte a segítséget, aki a beszerzésben, az előkészületekben részt vett. Azt is elárulta, hogy előző nap már bevetésen volt az új jármű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában