Okos, zöld és hatékony városok

2018.08.07. 07:00

Megkezdődött az 51. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem

Geográfusok, építészek, művészettörténészek tartanak előadásokat a napokban Szombathelyen, az 51. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemen, melynek címe és témája: A jövő emlékezete.

Vas Népe

Körmendy Imre köszöntötte a megjelenteket Fotó: Szendi Péter

Az egész országban ez az egyetlen nyári egyetem, amely több mint fél évszázada működik, és civil szervezet rendezi, a vasi TIT – emelte ki köszöntőjében dr. Puskás Tivadar polgármester a tegnap tartott megnyitón. A résztvevők tematikus napokon dolgoznak fel aktuális urbanisztikai témákat az 51. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemen. Az első nap a köszöntések mellett a kérdésfelvetésé volt: A jövő emlékezete címet kapta az idei találkozás. Posztmodernnek nevezte a címet az egyik előadó – mondta el a megnyitón Körmendy Imre, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke. Szerinte a felvetett témákban előadó geográfusokat, építészeket, művészettörténészeket majd a következő évek, évtizedek igazolják.

Körmendy Imre köszöntötte a megjelenteket Fotó: Szendi Péter

Dr. Czetter Ibolya, a Vasi TIT elnöke köszöntőjében a technológiai újdonságokat említette, amelyek meghatározzák a várost, a városi létet. A telefon, a tévé, az óra már okos, a háztartási eszközök, majd a házak is azok lesznek, aztán jönnek az okos városok – vázolta a tendenciát. Hol van a helyünk ilyen városokban? Erről szólnak előadások a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában