A város köszöni a munkát

2018.08.29. 17:30

Önkormányzati kitüntetéseket adtak át az állami ünnep alkalmából Celldömölkön

A városi önkormányzat hagyománya, hogy az állami ünnepen elismeréseket ad át. A történelmi egyházak képviselői ökumenikus igehirdetéssel kísérve áldották meg az új kenyeret.

Ölbei Lívia

Az idén az ő munkájukat ismerték el. Balra Farkas Gábor jegyző, jobbra Fehér László polgármester

Fotó: Gyuricza Imre

A KMKK-ban megrendezett ünnepségen részt vett mások mellett dr. Simon József, a Vas Megyei Főügyészség főügyésze, Gecse József, a Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatalának vezetője, Kovács Levente tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Sárvári Kirendeltségének vezetője, dr. Palkó Andrea rendőr alezredes, a Celldömölki rendőrkapitányság rendőrkapitánya. Az ünnep hangulatát Pesti Arnold (Soltis Lajos Színház) Tűz Tamás Szent István király című versével teremtette meg. Fehér László polgármester köszöntőjében egyebek mellett utalt arra, hogy augusztus 20-a számunkra egyrészt a folytonosság – az államalapítás –, másrészt az alkotás, az élet – az új kenyér – ünnepe. Az elmúlt év eredményeit számbavéve azt is jelezte: jövőre 40. születésnapjának megünneplésére készül a város.

Söptei Józsefné alpolgármester beszédében kiemelte: Szent Istvánban olyan államférfi ra emlékezünk, aki a nyugati kultúrkörhöz csatolta hazánkat, kiszakítva az ortodox keleti irányzatból, amelynek kötelékében eltűnt volna – más pogány népekhez hasonlóan. Az alpolgármester beszélt arról is, hogy „Szent István hatalmas elszántsággal, ugyanakkor végtelen alázattal” szolgálta az országot: „István király tetteinek ereje abban rejlett, hogy nélkülözött mindenfajta öncélúságot, sőt ellenkezőleg: biztonságot, hitet, jövőképet adott az országnak. Az ő példája nyomán kell nekünk is dolgoznunk, mert csak így tehetjük jobbá az országot és Celldömölköt egyaránt.” A Kemenesalja Néptánccsoport mezőségi táncokkal készült, az új kenyeret a történelmi egyházak képviselői – Németh Zoltán plébános, Kerekes Csaba és Németh Tamás lelkész – áldották meg. Varga Zsófi a a Szent István-énekkel vezette be a kitüntetések átadását.

Az idén az ő munkájukat ismerték el. Balra Farkas Gábor jegyző, jobbra Fehér László polgármester
Fotó: Gyuricza Imre

Öten részesültek Celldömölk Városért Érdemérem kitüntetésben – a pedagógusnaphoz kapcsolódva: Bejcziné Németh Tünde, az Ádám Jenő Zeneiskola és AMI tanára, több formáció tagja, akit zongorakísérőként is ismer a közönség. Danka Adél, aki igazgatóként és pedagógusként a 2017/18-as tanévben fejezte be pályafutását a Celldömölki Városi Általános Iskolában. Nagyné Ferencz Mirtil tanító, a KMKK mazsorettcsoportjának vezetője. Soósné Imre Gyöngyi, az alsósági tagiskola tanára. Tamás Gábor, a celldömölki szakképző iskola frissen nyugdíjba vonult tanára.

Celldömölk Városért Érdemérem

A Semmelweis-naphoz kapcsolódva kapta meg a Celldömölk Városért Érdemérmet a város egészségügyi–szociális ellátásában végzett kiemelkedő munkájáért Fonyó József Ferencné gyermekorvosi aszszisztens, aki 9 éve nyugdíjasként dolgozik, szeptemberben készül befejezni a munkát. Jáger Tibor Gyuláné ápoló, aki 1986 óta a járóbeteg-ellátásban dolgozik. Dr. Kemmer Éva, a celli kórház krónikus belgyógyászatának vezető orvosa. Tarcziné Baranyai Tímea, a Népjóléti Szolgálat házi segítségnyújtás csoportjának vezető gondozója. Zsirainé Sebestyén Erika, a celli kórház ápolója-asszisztense.

A Celldömölkért elkötelezettséggel végzett kimagasló szakmai, áldozatos és kiemelkedő közéleti tevékenység elismeréseként kapta meg az önkormányzattól a Celldömölk Városért Érdemérmet augusztus 20-án Golda Erzsébet kozmetikus, aki ötven éve dolgozik a szakmájában a városban. Káldi Zoltán közgazdász, cégvezető (Swietelsky Vasúttechnika Kft.), a Lokomotív Horgászegyesület felügyelőbizottságának elnöke, a Kemenesalja Kórházáért Alapítvány kuratóriumi tagja. Kosztolánczi Attila közgazdász, gazdálkodási koordinátor (MÁV, celldömölki főnökség). Nagy Zsuzsanna, a Soltis Lajos Színház művészeti titkára, színésze ugyancsak a Celldömölk Városért Érdemérem kitüntetésben részesült. Gimnazistaként került a színházhoz, abban a legendás színistúdiós osztályban végzett, amelyből több színész és rendező tevékenykedik ma szerte az országban. Németh Attila Ferenc, aki a Platán presszó és a belvárosi apartmanház működtetőjeként hozzájárul a város turisztikai vonzerejének növeléséhez.

A polgármester Celldömölk Városért Emléklapot adományozott Ádám Ildikó Erzsébet pedagógusnak, Csizmadia Tünde óvodapedagógusnak, Tanai József óvodagondnoknak, Molnár Lajos címzetes rendőr őrnagynak. A CsÖCE által tehetséges fi atalok tevékenységének elismerésére alapított Kiss Péter-díjat ezúttal Horváth Vivien és Novák Fanni kapta meg, az átadón közreműködött dr. Kiss Péter özvegye. Az ünnep délutánján kulturális programok várták a közönséget a Dr. Géfi n téren, a nap tűzijátékkal zárult a belvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában