költségvetési csalás

2018.08.27. 19:52

Ötvenmillió forintos óvadékkal szabadlábra helyeznék Czeglédyt

Ötvenmillió forint óvadék letétele esetén szabadlábra helyezné a bíróság Czeglédy Csabát; az ügyészség fellebbezett – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

MTI

Fotó: Dél-Magyarország

Fotó: Dél-Magyarország

Közleményükben azt írták: a bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban levő eljárásban a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított és védője által előterjesztett, óvadék letétbe helyezéséről szóló kérelem tárgyában döntést hozott. E szerint 50 millió forint letétele esetén a gyanúsított előzetes letartóztatását megszüntetik, és négy hónapra a gyanúsított lakóhelye szerinti ingatlanra bűnügyi felügyeletét rendelik el. Indoklásuk szerint a bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelésének feltételei közül mind az eljárás meghiúsításának a veszélye, mind a bűnismétlés veszélye fennáll. De úgy vélik, a gyanúsított által fi zetendő és a bűncselekmény tárgyi súlyához kellően igazodó óvadék, valamint a bűn ügyi felügyelet elrendelésével nem szükséges a továbbiakban letartóztatás fenntartása. A Csongrád Megyei Főügyészség a bíróság végzésével szemben fellebbezést jelentett be, annak megváltoztatása és az óvadék letétbe helyezésére irányuló kérelem elutasítása érdekében. A főügyészség szerint a gyanú tárgyát képező bűncselekmény jellege, bűnszervezetben történő elkövetése, a gyanúsítottak egymáshoz való viszonya, valamint Czeglédy Csaba büntetőeljárás során tanúsított magatartására fi gyelemmel enyhébb bírói engedélyes kényszerintézkedéssel sem a bűnismétlés veszélye, sem pedig az eljárás meghiúsításának a veszélye nem küszöbölhető ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában