Lecsófesztivál

2018.08.27. 12:00

Pupusába töltött lecsó is versenyben volt az ételek között Andrásfán

Több száz adag készült a vég nélkül variálható nyári ételből a 7. Lecsófesztiválon.

BTK

A biztonság kedvéért három bográcsot vitt a hegyhátszentpéteri csapat Fotó: Tóth Kata

Időben üvegesre dinsztelték a hagymát, megfonnyasztották a paprikát, később kolbász, szalonna is került a hegyhátszentpéteri csapat lecsójába. A Csak csajok fantázianevű telekesiek pupusába (tésztába) töltött lecsóval lepték meg a zsűrit. Egy sátor alatt főzte az ebédre valót a Mi vagyunk csapat és a Győrvári Léhűtők – előbbi lecsós csirkét, utóbbi parasztlecsót kínált délidőben. A Bimbózó Bombázók helyből érkeztek, lecsós szeletet gondoltak ki menünek tarhonyával, fahasábokból tüzet raktak a bogrács alá, hogy a füst íze is érezhető legyen – diópálinka is dukált hozzá. Az Összefogás Andrásfáért Egyesület standjánál pedig már reggel halmokban várták a szeletelt hozzávalók, hogy bográcsba kerüljenek – gazdag lecsót ígért az ízmester, Bóbics Eleonóra.

A biztonság kedvéért három bográcsot vitt a hegyhátszentpéteri csapat Fotó: Tóth Kata

A szombati volt sorban a 7. lecsófesztivál, ahol most is választottak királyt és -királynőt: a petőmihályfai Vámos Istváné és Várady Jánosné Hajnalkáé a cím. A legjobb szakácsnak Bóbics Eleonóra bizonyult, lecsófőzésben a Bimbózó Bombázók nyert. A több száz embert a szabadidőparkba csábító rendezvényen mások mellett fellépett Ripoff Raskolnikov, Sláger Tibo, a helyi dalkör, a telekesi Csurgóforrás Néptánccsoport és a Szelídgesztenyék Együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában