Tábor

2018.08.21. 07:00

Texasiak okították a kölcseys diákokat

Keresztény angol tábort szerveztek a Kölcsey Utcai Általános Iskolában. Az intézmény nyitott a különféle, a diákok látásmódját gazdagító kezdeményezésekre.

Kozma Gábor

Versenyek – az együttműködés fejlesztésére Fotó: Kölcsey iskola

Ez utóbbi jegyében került sor egy keresztény angol tábor megszervezésére nemrég, amely aztán nagy sikerrel zárult. Mintegy 20-25-en vettek részt a kurzuson, amely ötnapos volt és két texasi házaspár, Janice és Tod Gail és Kent vezette. A diákok bibliai történeteken keresztül bővíthették szókincsüket, az amerikai kultúráról szerezhettek új ismereteket és játék, ének révén fejlődhettek a nyelvtanulásban. Mindez nem csak a nyelvtanulást, hanem más szokások és hagyományok megismerést is szolgálta.

Versenyek – az együttműködés fejlesztésére Fotó: Kölcsey iskola

A gyerekek és a felnőttek egy Zalaegerszegről érkezett különleges társasjátékban gyakorolhatták az újraélesztést, és bővíthették ismereteiket a szív és érrendszeri betegségekkel, megelőzésükkel és az egészséges életmóddal kapcsolatban. Minden résztvevő készíthetett magának egyedi pólót texasi motívumokkal, batikolással vagy aláírásokkal. Végül az édességekkel teli pinyátát is sikerült összetörni, és mindenkinek jutott a finomságokból. A tábort a csapatversenyek eredményhirdetésével, az oklevelek és az ajándékok kiosztásával fejezték be. A közös tevékenységek, élmények jó lehetőséget biztosítottak arra, hogy ismeretségek, barátságok alakuljanak ki, és mindenki türelmesebb, együttműködőbb, figyelmesebb és elfogadóbb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában