program

2018.08.03. 08:00

Újdonságok a kőszegi Ostromnapokon

Árnyékos helyszínekkel és esti bulikkal is hívogat a vasi város történelmi fesztiválja augusztus 3. és 5. között.

Vas Népe

A Kőszegi Művészeti Egyesület kiállításmegnyitójával indult a program Fotó: Unger Tamás

A Jurisics-vár Lovagtermében már csütörtökön este elkezdtek hangolódni: a Kőszegi Művészeti Egyesület kiállításmegnyitóján Anton Dirnberger, Erhard Ehm, Claudius Schöner, Gertrude Unger, Kamper Lajos és Marosfalvi Antal munkái láthatók. A Törökországi utazások című kiállítást Básthy Béla alpolgármester nyitotta meg.

A 12. Kőszegi Ostromnapokon a Jurisics-vár hűs és árnyas várparkjában látogatható lesz a török tábor dísze, Szulejmán színpompás szultáni sátra is. A parkban katonai próbák, játékok, ugrálóvár, lovas és tábori bemutatók, míg a várárokban állatsimogató és apródpróba, szombaton délután pedig valódi gyerekostrom várja a családokat.

A Kőszegi Művészeti Egyesület kiállításmegnyitójával indult a program Fotó: Unger Tamás

Újdonság lesz a történelmi íjászverseny Kőszeg 21 helyszínén. A szombat esti csúcsprogramon, a Várostromon Jurisics Miklós várkapitány hűti le Ibrahim és janicsárjai kedélyeit. Három jókedvű napra megelevenül az európai hírű dicső múlt: lélegzetelállító lovasbemutatók, számszeríjászok, ostrom-kvíz és kincskereső, magyar és török harci bemutatók kötik le figyelmünket. Magyar, horvát és moldvai népzene, toronyzenészek, a kőszegi fúvósok muzsikája és táncház lengi be a történelmi tereket. Az Ataru dobosai látványos Várkoncerttel és tűzijátékkal zárják a hétvégét. Több ponton párakapukat, kutakat és öntözőket állítanak fel, hűvös belvárosi kapualjakat nyitnak meg. Két kiállítás, múzeumostrom és komolyzenei koncertek is várják a vendégeket. Az Ostromnapok zenei és verses fesztiválokban folytatódnak egész augusztusban, a nyárzáró Hangzó Város Napig. Ígérik, a Kőszegi Ostromnapokon frissítő élményekben lesz része minden résztvevőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában