volt látnivaló bőven

2018.09.23. 20:47

A Dunakanyarhoz kirándultak a csepregiek

Hagyományos buszos kirándulásra invitálták a város polgárait szeptember 22-én, szombaton. Vlasich Krisztián polgármester kezdeményezésére Visegrádra és Esztergomba látogattak el a résztvevők.

Vas Népe

Kétbusznyi városlakó utazott el együtt a Dunakanyarba Fotó: Csepreg Önkormányzat

A kétbusznyi lelkes utazó első ízben Visegrádra látogatott, ahol a csodaszép környezetben álló Fellegvár volt az úti cél. Onnan a legimpozánsabb az egész táj, a várteraszról szemlélő tekintet előtt hever az egész Dunakanyar. De volt még látnivaló bőven, hiszen a pazar kilátás mellett vártörténeti kiállítás, erődrendszer makett, különféle múzeumok és panoptikum is várt még az érdeklődőkre.

Onnan aztán a szerpentinen leereszkedve Esztergomba vezetett útjuk, ahol a Szent István téren álló bazilikát tekintették meg. A százméteres kupolájával ez az ország legmagasabb épülete. A csepregieknek nem jelentett akadályt, így idősek és fiatalok egyaránt vállalkoztak – a csigalépcsők leküzdésével – megmászására. Felfele még a szép Panorámateremben is megpihenhettek, majd a kupola erkélyéhez mintegy négyszáz lépcsőfokot kellett megtenni, hogy gyönyörű panorámára tekinthessenek le a túrázók. Szemük elé tárult a szomszédos Párkány, és a szélesen elterülő Duna vizén átívelő, még 2001-ben átadott Mária Valéria híd. A főoltár és az altemplom megtekintését követően egy-egy szuvenír megvásárlása után tértek vissza a buszokhoz a csepregi kirándulás tagjai.

Kétbusznyi városlakó utazott el együtt a Dunakanyarba Fotó: Csepreg Önkormányzat

A csapat utazását rengeteg vidám hangulatú fénykép és emlék őrzi. Fáradtan, de nagyszerű és felejthetetlen élményekben gazdagon indulhattak haza, és a szervezők jóvoltából Komáromban még egy közös, finom vacsorát is elfogyaszthattak.

Korábban már szerveztek kirándulást Tihanyba, Balatonfüredre, Pozsonyba, Bécsbe és Budapestre is, de a jövőre nézve is vannak már elképzelések – mondta el Vlasich Krisztián Csepreg polgármestere. Hozzátette: a város fejlesztése mellett fontos a helyi közösség megerősítése is egyebek között az ilyen közös programok által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában