Százötven éve vigyázzák a várost

2018.09.29. 07:00

A kőszegi önkéntes tűzoltók új laktanyát kaptak

Száznyolcvanötmillió forintos kormányzati támogatással készült el a százötven esztendeje megalapított Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület laktanyája. Tegnap volt az átadó, amelyen a Belügyminisztérium képviseletében Kontrát Károly miniszterhelyettes is részt vett.

Nemes Judit

Középen Kontrát Károly, Huber László és Ágh Péter Fotó: Ohr Tibor

A korábban a Kossuth utcai elavult épületben szolgálatot teljesítő lánglovagok immár a Liszt Ferenc utcában felépített modern létesítményben végezhetik munkájukat: tegnap adták át Kőszegen a város új közintézményét, a tűzoltólaktanya épületét, amelyet vissza nem térítendő kormányzati támogatással építettek fel összesen 187,5 millió forintból.

Az 500 négyzetméteres, eme­letes épületben kialakítot­tak többek között ügyeleti he­lyiséget, irodát, öltözőt, kony­hát, fürdőszobát, társalgót. A laktanyához tartoznak garázsok; mindezeken kívül térburkolatot kapott a hátsó udvar.

Az ünnepélyes laktanyaátadón részt vett a Belügyminisztérium képviseletében Kontrát Károly miniszterhelyettes, aki beszédében kiemelte: a biztonság a legfontosabb közösségi érték, amelyért „holnap mindig többet kell tenni, mint amennyit ma vagy tegnap tettünk” – ezért is tartotta fontosnak a kormány, hogy támogassa a beruházást.

Középen Kontrát Károly, Huber László és Ágh Péter Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter, a térség orszá­g­gyűlési képviselője kifejtette, a kőszegi tűzoltók a munkájukkal, áldozatvállalásukkal tettek a legtöbbet azért, hogy ez a fejlesztés megvalósulhasson. Hiszen a tűzoltók „stabil alapként” százötven éve szolgálják a várost. Ágh Péter hozzátette: a beruházás azért is fontos, mert ezzel a régi tűzoltólaktanya helyszíne felszabadult, és ott egy újabb, már elnyert pályázati forrásból új beruházás valósul majd meg.

Huber László polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Kőszegen az ország legrégebbi, százötven éve működő önkéntes tűzoltó-egyesülete kapott új otthont – ez a tény pedig tovább emeli a beruházás egyébként is nagy jelentőségét.

A polgármester kiemelte: a laktanya működtetésénél nélkülözhetetlen a képzett személyi állomány, amelyből a városban nincs hiány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában