bűnmegelőzés

2018.09.26. 07:00

A szomszédviszály is téma volt a fórumon Körmenden

Dr. Koncz Gabriella, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője az őszi bűnmegelőzési fórumon elmondta: tervezi, hogy a jövőben mindig egy bűncselekménytípust ragad ki, és azt mutatja be az érdeklődőknek.

Markó Petra

Varga Sándor a bűnmegelőzési fórumon Fotó: Jámbori Tamás

Most a garázdaság volt a téma, amelyre nincs sok példa a térségben.

Dr. Koncz Gabriella

Az elmúlt évben harmincszor fordult elő ilyen probléma. Öt évre visszamenőleg 2015 volt kirívó, akkor ötven esetben kellett garázdaság miatt intézkedni a kapitányság munkatársainak. A fórumon rákérdeztünk, hol tart most az augusztusi, Ady Endre 2.-ben lezajlott szomszédviszály ügye, amellyel lapunk is többször foglalkozott. Megtudtuk, hogy még tart a nyomozás, ezért a folyamatban lévő ügyről nem tudnak bővebb tájékoztatást adni.

Varga Sándor a bűnmegelőzési fórumon Fotó: Jámbori Tamás

Varga Sándor alezredes a vagyonvédelemre, a betöréses és trükkös lopások megelőzésének lehetőségeire, az árubemutatókkal egybekötött termékértékesítés veszélyeire hívta fel a figyelmet. Bemutatta a rendőrség által létrehozott Házőrző applikációt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában