menza

2018.09.28. 19:39

A vizsgálat végéig zárva lesz a konyha ahonnan az ételmérgezés elindulhatott

A vizsgálat befejezéséig bezárták azt a konyhát, ahonnan az ételmérgezés elindulhatott. Az étkeztetőcég szerint a víz is okozhatott gondot.

Budai Dávid

Teljes körű kivizsgálást kértek Illusztráció: Szendi Péter

A szombathelyi iskolákban köz­étkeztetést végző Elamen Zrt. kommunikációs igazgatója, Enyedi Csaba elmondta, egyelőre nincs információjuk arról, van-e közvetlen összefüggés a megbetegedések és a konyhájuk között, ennek ellenére az Orlay főzőkonyhájukat lezárták, és a vizsgálat befejezéséig zárva is tartják. Ebből a konyhából látták el a megbetegedéseket jelentő iskolákat. Az érintett konyhából egyéb intézményekbe is szállítottak, ám máshonnan nem érkeztek hírek megbetegedésről. A korábban az Orlayból ellátott iskolák és intézmények most átmenetileg az Aranypatak főzőkonyhájából kapják az ételt. Az erőforrások átcsoportosításának köszönhetően az ételszolgáltatás mindenhol zavartalan.

Teljes körű kivizsgálást kértek Illusztráció: Unger Tamás

Enyedi Csaba hangsúlyozta, kollégái – mint mindig – most is mindenben a szabályoknak megfelelően jártak el. A konyhán dolgozó kollégák ugyanezt az ebédet fogyasztották, mindegyikük egészségesen érkezett munkába másnap, és az­óta sincs panaszuk. Az Elamen Zrt. jelentette az illetékes hatóságoknál az esetet, kérve az ügy teljes körű kivizsgálását, valamint minden felhasznált, külső beszállítótól érkező alapanyagra és a vezetékes ivóvízre is kértek azonnali laboratóriumi vizsgálatot. A szakemberek mintákat vettek az ételekből, az alapanyagokból és a tisztítószerekből, az eredményekről pedig a laboratóriumi vizsgálatok után számolnak be. Dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója csütörtökön úgy nyilatkozott, senki nem került kórházba tömeges ételmérgezésre utaló hányásos, hasmenéses tünetek miatt. Csütörtökön a város négy általános iskolájában hányással, hasmenéssel járó megbetegedések jelentkeztek, ami mintegy 300 diákot érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában