Ünnepi szentmisével kezdődött az esemény

2018.09.19. 08:00

Családi napot tartottak Kenyeriben

Budai Zoltán helyi plébános kezdeményezésére jó hangulatú egész napos program várta a környék lakóit Kenyeriben.

VN

Fotó: Ohr Tibor

Ünnepi szentmisével vette kezdetét a Kenyeriben rendezett családi nap szombaton, amelyet Simonics Péter plébános celebrált. A település lakóinak nagy örömére a Szent Korona másolata is a faluba érkezett, amelyet nagy figyelemmel tanulmányoztak a résztvevők. „Család, ahol az élet kezdődik és a szeretet soha véget nem ér” – ez volt a jeligéje a rendezvénynek, amelyet Budai Zoltán, a település plébánosa kezdeményezett. A szentmisét követően színes kulturális programok várták az érdeklődőket a kultúrházban. A Horvát Hagyományőrző Egyesület magyar és horvát dalokkal szórakoztatta a nagyérdeműt, de fellépett Császár Sándor, kenyeri kántora, a Győri Nemzeti Színház kórustagja is, aki ezúttal ismert és kevésbé ismert áriákkal örvendeztette meg a hallgatóságot.

 

A Kenyeri Rábamenti Citerazenekar a fiatalokkal kiegészülve fergeteges hangulatot teremtett, ahogy a Magyargencsi Dalkör és a 100 Tagú Cigányzenekar kamarazenekara Mici Farkas Gyula prímás vezetésével is feledhetetlen perceket adott a látogatóknak. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, Kenyeri országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében személyes példáján keresztül számolt be arról, hogy a család milyen sok értéket tud adni. Hangsúlyozta, a nemzet, a család és a munka olyan értékek, amelyekért mindig ki kell állni itthon és Európában egyaránt. A jó hangulatú rendezvényt egy, a templom homlokzatára vetített fényjáték koronázta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában