A német testvérvárosból érkezett az arborétumba

2018.09.05. 11:30

Emléktáblát kapott Steinheim tölgyfája Sárváron

Emléktáblát kapott a Sárvári Arborétumban egy csaknem 30 éves kocsányos tölgy, amelyet a település német testvérvárosának Steinheimnek a polgárai ültettek. Az akkoriban még kis csemetét annak a Hans Dietlnek a javaslatára helyezték el, aki a rendszerváltozás idején jelentős segítséget adott a város szociális jóléti helyzetének javításában.

Pajor András

Kondora István, Kálmán József, Máhr Tivadar, Hans Dietl Fotó: Pajor András

Az ő anyagi támogatásával jött létre a ma is aktívan tevékenykedő Sárvári Nyugdíjas Egyesület, a városi kórháznak ugyancsak számos adományt közvetített. A két város együttműködésének tiszteletére állítottak egy-egy emlékfát 1990-ben. Hans Dietl most ismét Sárvárra látogatott és egy általa faragott emlékkövet hozott a mára magasra növekedett tölgy megjelölésére. A Steinheim fája feliratú táblát a sárvári nyugdíjas egyesületi tagok társaságában, Sárvár vezetőinek kíséretében közösen helyezték el.

– A feleségem ápolónő volt, együtt jó harminc éve több kelet-európai helyszínen adtunk a társadalom rászoruló közösségeinek támogatást és tanácsot. Az épülő civil társadalmat erősítettük, így érkeztünk el Sárvárra is, ahol testvérvárosként szívügyünknek tekintettük a segítséget – mondta el Hans Dietl a közös emlékezés során, hozzátéve, hogy a Steinheimben álló Sárvár fája ugyancsak szépen növekszik, vastagodik.

Kondora István, Kálmán József, Máhr Tivadar, Hans Dietl Fotó: Pajor András

Máhr Tivadar alpolgármester az eseményen hangsúlyozta: a civil kezdeményezések teszik igazán élővé és működővé a testvérvárosi kapcsolatokat. A sárvári nyugdíjas egyesületi elnök, Kálmán József megköszönte az önzetlen támogatást.

A barátságot és együttműködést jelző fára együtt kötötték fel a magyar és a német nemzeti szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában