tárgyalás

2018.09.06. 07:00

Folytatódik a bőnyi ügy

Folytatódik a bőnyi büntetőügy tárgyalása: egy rendőr megölésért kell felelnie az idős férfinek. Szakértőket hallgatnak meg szeptember 28-án.

Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter

Hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt kell felelnie az idős férfinek. A szeptember 28-ára kitűzött tárgyalás már a harmadik lesz a Szombathelyi Törvényszéken.

Összesen tíz szakértőt idézett meg a bíróság: három igazságügyi orvosszakértőt, három igazságügyi fegyverszakértőt, egy igazságügyi vegyészszakértőt, egy igazságügyi fizikusszakértőt és két igazságügyi genetikai szakértőt hallgat meg dr. Varga Roland tanácsa. A vád szerint 2016. október 26-án ölt meg egy rendőrt a vádlott, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatásra mentek bőnyi otthonába. Eddig nem tisztázódott egyértelműen, hogy ki lőtt először, a vádlott úgy emlékszik, hogy ő előbb kapott lövést.

Összerándult, vé­letlenül lőtt, akkor találta el a rendőrt. A nyomozók máshogy emlékeznek, ezt el is mondták a tárgyalásokon. A vádlott többször hangsúlyozta a bíróság előtt, hogy helyszíni tárgyalást szeretne, szerinte ott tudná tisztázni egyértelműen, hogyan történt az eset, ám egyelőre nem rendelt el bőnyi tárgyalást dr. Varga Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában