Vadcseresznyét ültettek a babáknak

2018.09.10. 14:00

Harmadszor rendezett családi napot a csepregi önkormányzat a Malomkertben

Mosolygós palacsinta-arcokat sütöttek a gyerekeknek, fát ültettek a babáknak a harmadik családi napon, amelyet szombaton rendezett az önkormányzat és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület a Karrier Pont támogatásával.

Merklin Tímea

A családok felakasztották a babák születésekor kapott „Isten hozott!” medálját a születések fájára. Balról Horváth Szilvia Majával, jobbról Übelherné dr. Berényi Hajnalka pedig Lujzával Fotó: MT

A Malomkertben a játszótérnél állítottak standokat és színpadot a programokhoz, amelyek sorát a büki Fitt Box sportolói nyitották a bemutatójukkal, majd a Zsuzsi Fitness csoport adott ízelítőt abból, hogyan érik el tréningjeikkel, hogy a hölgyek jó formában legyenek. Rollerekkel, biciklikkel érkeztek a gyerekek, babakocsival a családok. Az önkormányzati standon az iskolaigazgató Háromi Jenő és felesége, Hárominé Orbán Erika alpolgármester egész délután palacsintát sütöttek, a tekerésben és megtöltésben szorgos és lelkes gyerekek segítettek, köztük Kiss Csenge(10) és Frank Dániel(12) is. Szarka Anikó bizottsági elnök meglepetéssel készült: véletlenül talált egy egyszerre hét mosolygós arcot sütő palacsintasütőt az interneten, gondolta, hogy ez pont jó lesz a családi napra, és a recept kis módosításával – víz nélkül, sütőporral, több liszttel, tejjel, hogy sűrűbb tésztát kapjanak – amerikai palacsintát is sütöttek. A mosolygós arcokat lekvárral és nutellával kenték meg. Mikor a Holle Anyó színház az aranyszőrű bárány meséjét játszotta, már nem volt olyan gyerek, akinek a kezében ne lett volna papírtálcán palacsinta, amihez málnaszörpöt kínáltak.

A családok felakasztották a babák születésekor kapott „Isten hozott!” medálját a születések fájára. Balról
Horváth Szilvia Majával, jobbról Übelherné dr. Berényi Hajnalka pedig Lujzával Fotó: MT

Vlasich Krisztián polgármester a „legmeghittebb városi ünnepen” köszöntőjében a családról beszélt, amely érzelmi biztonságot, feltétel nélküli elfogadást nyújt, amiért érdemes élni, dolgozni. Úgy fogalmazott, hiszi azt, hogy a csepregiek úgy élnek együtt, mint egy nagy család, ahol az egymás iránti szeretet és tisztelet fontos szerepet kap a mindennapokban, ha vannak is viták, közösen mindig meg tudják oldani a helyzeteket. Néha szükség van kikapcsolódásra, megpihenésre, a családi nap alkalom a beszélgetésre egy pohár szörp, egy pohár sör mellett, és arra, hogy a gyermekeket együtt lássák játszani. A közös programok erőt adnak a közösségnek, és hogy folytatni lehessen a munkát a hétköznapokban.

Fotó: Merklin Tímea

  • Régi vágyam vált valóra, amikor először ültethettünk fát az újszülöttek tiszteletére. Az idősek azt mondják, ha fát ültetünk, nem magunknak, hanem a következő generációnak ültetjük. A fa olyan jelképes kötődés a városhoz, amit komolyan kell venni. Remélem, hogy azok a gyerekek, akiknek a fáját elültettük, majd diák- és felnőtt korukban ki fognak ide látogatni. Emlékezni fognak arra a napra, amikor a fájukat a földbe tettük, hogy az gyökeret eresszen – mondta a polgármester, a költő Goethe-t idézve, aki szerint a gyerekeknek gyökereket és szárnyakat kell adni. Gyökeret, ami tartást ad, hogy tudják, hova tartoznak, és szárnyat, hogy repülni tudjanak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyerekek azt fogják megtanulni, amit a felnőttektől látnak, ezért fontos nekik példát mutatni, minden amit most építünk, az az ő jövőjük lesz.

    Fotó: Merklin Tímea
  • Vlasich Krisztián polgármester Oláh Imre városi képviselővel ásta ki a gödröt az idei születések fájának. Hárominé Orbán Erika alpolgármesterrel és Szarka Anikó bizottsági elnökkel ültették bele a vadcseresznye csemetét, amelynek ágaira az elmúlt egy évben született babák „Isten hozott!” medálját akasztották az anyukák és apukák.

    Fotó: Merklin Tímea

    Képalá: A családok felakasztották a babák születésekor kapott „Isten hozott!” medálját a születések fájára Balról: Horváth Szilvia a 9 hónapos Majával, jobbról Übelherné dr. Berényi Hajnalka három hónapos Lujzával

    Fotó: Merklin Tímea

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában