úti cél

2018.09.09. 11:30

Hova utaznak legszívesebben a vasiak? – Városlátogatás ősszel

Többet költenek utazásra a vasiak, nemcsak nyáron, az év többi szakában is akad szerveznivaló az utazási irodákban. Ősszel azonban más úti célok kerülnek előtérbe, erről beszélgettünk Könczöl Brigittával, az egyik szombathelyi utazási iroda vezetőjével.

Nemes Judit

A határ mellől sokan a festői Ausztriába látogatnak, jó választás lehet Wachau is

Fotó: Unger Tamás

Évtizedekkel korábban alig vártuk, hogy elérkezzen a nyár, és utazhassunk. Azóta változtak az igények és változott a kínálat is. Már nem várunk nyárig a kirándulásokkal, amikor megtehetjük és pénztárcánk is engedi, Ausztria és Szlovénia felé vesszük az irányt.

Az őszi időszakban rendre előkerülnek a városlátogatások, sok a három-négy napos utazás, nyáron túl meleg van a nyugodt városnézéshez például Rómában, Párizsban, Barcelonában, Madridban – tudtuk meg Könczöl Brigittától, aki hozzátette: a kulturális körutak mellett szeptemberben, október első hetében a tengerparti nyaralások is kelendőek még a vasi ügyfeleknél. A szakember elmondta: a fiatalok kifejezetten azért keresik fel őket, hogy kedvenc külföldi sportcsapatok hazai meccseire szállást foglaljanak.

– A 40–60 közötti korosztály inkább a buszos városlátogatásokat részesíti előnyben, valamint a körutakat és az olyan szervezett társasutazásokat, amelyek Kínába, Japánba, Peruba irányulnak, ezek már hosszabb időt, 12-14 napot vesznek igénybe, szeptember, október, november hónapban – tette hozzá Könczöl Brigitta. Kiemelte, hogy az egzotikus országok szerelmeseinek novemberrel kezdődik a szezon: amikor az európai tengerpartokon nincs fürdéshez megfelelő hőmérséklet, beindulnak például a thaiföldi, maldív-szigeteki üdülések, valamint a tengerjárós kör­utazások a karib térségben, az Arab-öbölben vagy az Indiai-óceánon – ezek mind keresettek a szombathelyieknél is – mondta el a szakember.

A határ mellől sokan a festői Ausztriába látogatnak, jó választás lehet Wachau is
Fotó: Unger Tamás

Érdemes tehát felkerekedni, világot látni ősszel is. Kínálatból akad bőven – csak tudjunk választani: Szlovénia, Ausztria gyöngyszemei várnak ránk, vagy éppen a csodás épített és természeti örökségeken túl egy bagett Párizsban, egy sütemény Rómában, egy finom kávé a festői portugál fővárosban, Lisszabonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában