üléseztek

2018.09.13. 07:00

Jelentős szociális fejlesztésekre készülnek a megyeszékhelyen

Ülésezett a város oktatási és szociális bizottsága tegnap. A tagok óvodai pályázatokat és egy mintaprogramot is támogattak.

SZMK

Fotó: Illusztráció

Elfogadásra javasolták a csütörtöki közgyűlésnek a Jóléti Alapítvány tavalyi beszámolóját is. Beolvadhat a Vízmű SC a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-be, legalábbis ezt a lépést támogatta a bizottság. Ezzel a város sikeres úszósportja méltó és kiszámítható működtetésének feltételeit kívánják megteremteni. Több intézmény alapító okiratának módosításáról voksoltak a bizottsági tagok.

Az Agora dokumentumát egy megváltozott törvényhez kell hozzáigazítani, míg a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatét egy benyújtandó pályázat miatt kell kibővíteni. Mindkettőt támogatták. Utóbbi szervezetnél 19 fős létszámbővítésre is szükség van egy új szolgáltatás bevezetése miatt, ezt szintén egyhangúlag megszavazták. A Pálos Károly központ egy előkészítés alatt álló modellprogramhoz is hozzájárulást és azzal 4 millió forint támogatást kért: egy olyan programban vennének részt ősztől, amely a bűnelkövetővé válás tekintetében veszélyeztetett gyermekek szüleinek nyújt segítséget a nevelésben. Az idősellátásban is fejlesztenének, a meglévő 30 mellé 10 új vészjelző karperecet vásárolnának 1 millió forint értékben. A bizottság ezt a tervet is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában