a felújítás második üteme zajlik

2018.09.27. 19:52

Megint csak araszolva lehet haladni a Rohonci úton

Szombathely Hosszabb menetidővel számolhatnak azok, akik a Rohonci úton közlekednek mostanában. Elkezdődött az útfelújítás második üteme. Olvasóink panaszolták: a kerülőutakon sem jobb a helyzet, hosszú perceket kell várni a torlódás miatt.

Nemes Judit

Fotó: Unger Tamás

Szinte csak lépésben haladhat a forgalom reggelente és a csúcsforgalmi időszakokban a Rohonci úton, érdemes így jóval hosszabb menetidővel számolni indulás előtt.

Fotók: Unger Tamás

Nemrég a Rohonci út – Bartók Béla körút kereszteződésében is megbontották a burkolatot – tudatták velünk olvasóink, hozzátéve, hogy aki kerülőúton – mondjuk Olad felé a a Kárpáti Kelemen utca vagy a belváros irányába a Paragvári utca felé – indulna, sem tud gyorsabban célba érni, nagy a forgalmi torlódás ott is.

Arról, hogy pontosan milyen munkálatok zajlanak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t kérdeztük. Tájékoztatásuk szerint a Rohonci út felújítása nemrég a második üteméhez ért, a szakasz várhatóan október végére készül el. Az ütemterv szerint jelenleg az aszfaltburkolatot marják, október közepére az új aszfaltburkolat, utána a szakaszon található két buszmegálló betonburkolata készülhet el.

Írják még: ezen a szakaszon idén a Vasivíz Zrt. végzett csatornarekonstrukciót, amely után az ideiglenes helyreállítást is tartós aszfaltburkolattal javítja a kivitelező.

A Rohonci út – Bartók Béla körút kereszteződésben zajló munkálatok is a felújításához tartoznak. A közút a munkálatok idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában